Λαϊκή Συσπείρωση: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και του λαού στην Δυτ. Αττική

Ασπρόπυργος

17/12/2020, 12:01 μμ

Δείτε την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ασπροπύργου:

Τις ψευτομαγκιές ο κ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνησης του να τις κάνει στους κλινικάρχες και τους μεγαλοεργοδότες ΟΧΙ στους πολίτες της Δυτικής Αττικής.
«Να παρθούν τώρα όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία των εργαζομένων και του λαού στη Δυτική Αττική»

Η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στους μεγάλους χώρους δουλειάς.

Στη Δυτική Αττική συγκεντρώνεται ένα μεγάλο τμήμα της βιομηχανικής δραστηριότητας της χώρας, συγκεντρώνονται μεγάλοι χώροι δουλειάς με εργοστάσια όλων των κλάδων, με αποθήκες μεγάλων αλυσίδων super market, με εταιρείες logistics και άλλα, γύρω και εντός του αστικού ιστού.

Σε όλη την περιοχή, βγάζει μάτι η απουσία των κρατικών ελεγκτικών υπηρεσιών για την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας από την πανδημία σε αυτούς τους χώρους.

Με ευθύνη της Κυβέρνησης το συγκοινωνιακό δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή παραμένει άθλιο ακόμα και τώρα, με αποτέλεσμα τις πρωινές και απογευματινές ώρες εργάτες να στοιβάζονται στα ΜΜΜ για να πάνε στο χώρο δουλειάς τους ή για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ο κ ΧΡΥΣΟΧΟΪ́ΔΗΣ αντί να κουνάει προκλητικά το δάχτυλο στο λαό, αντί να παζαρεύει με τους κλινικάρχες ανεβάζοντας το κόστος των τεστ, αντί να καλλιεργεί προσδοκίες και εφησυχασμό
να πάρει έστω και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και των εργαζομένων στη Δυτική Αττική.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΕΙ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ.

• Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι αρμόδιες κρατικές ελεγκτικές υπηρεσίες και να διενεργούν συχνούς ελέγχους στους μεγάλους χώρους δουλειάς για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας των εργαζομένων.

• Η κυβέρνηση να στείλει τώρα συνεργεία για μαζικά δωρεάν τεστ των δημοτών, ιδιαίτερα σε μαζικούς χώρους εργασίας, τα οποία θα τοποθετηθούν σε όλους τους δήμους.

• Να ενισχυθεί τώρα το συγκοινωνιακό δίκτυο της περιοχής ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Στους μεγάλους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας να παρθούν μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά, με ταυτόχρονη παροχή μέσων ατομικής προστασίας.

• Να ενισχυθεί αποφασιστικά το Θριάσιο Νοσοκομείο που καλύπτει εκατοντάδες χιλιάδες πληθυσμού που ζει ή εργάζεται στην ευρύτερη περιοχή.
Με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και την παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας και τεχνολογικού εξοπλισμού.
Να γίνει πραγματική και άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Διαβάστε επίσης