Λαϊκή Συσπείρωση Ασπροπύργου: πρόκληση η επιβολή χαρατσιού σε ιδιώτες και συλλόγους

Γράφει:

Ασπρόπυργος

02/03/2022, 9:23 πμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μόνο πρόκληση αποτελεί, η πρόταση της διοίκησης του κ. Μελετίου στην σημερινή συνεδρίαση του Πνευματικού Κέντρου, για επιβολή χαρατσιού, σε ιδιώτες Δημότες καθώς και σε Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους.

Η δραστηριοποίηση των Πολιτιστικών &  Αθλητικών Συλλόγων αποτελεί δομικό στοιχείο της πόλης μας, προσφέροντας δημιουργική διέξοδο και πολιτιστική κουλτούρα στους δημότες.

Αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο ήταν τόσο σημαντικό να τεθεί το θέμα ΤΩΡΑ, μετά από σχεδόν δύο χρόνια εγκλεισμού των πολιτών και με το κύμα ακρίβειας που ήδη έχει περιορίσει τραγικά τα λαϊκά εισοδήματα;

Την ώρα που το Πνευματικό Κέντρο επιδοτείται από τον Δήμο μας με το ποσό του 1.100.000,00 ανά έτος και οι μεγάλες επιχειρήσεις μολύνουν την πόλη μας χωρίς πολλές φορές να πληρώνουν δημοτικά τέλη, εσείς θέλετε να επιβάλετε χαράτσι στα σωματεία τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης μας, για την χρήση Δημοτικών Κτιρίων.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι το κτίριο του Ρολογιού, το ανοιχτό θέατρο Αγροκηπίου, το Ποντιακό Θέατρο Γκορυτσάς και όλα τα δημοτικά κτίρια δεν είναι χάρισμα κανενός προς τους Δημότες, τους φορείς και τα Πολιτιστικά & Αθλητικά σωματεία της πόλης μας.

Είναι υποχρέωση του Δήμου, όταν το Κράτος ολιγωρεί, να τα χρηματοδοτεί, να τα κατασκευάζει και να τα συντηρεί, δίχως να επιβαρύνει για όλα αυτά και την χρήση τους, τα ερασιτεχνικά πολιτιστικά & αθλητικά σωματεία, αλλά να τα διαθέτουν ΔΩΡΕΑΝ με προγραμματισμό στην νεολαία και στο λαό.

Καλούμε την δημοτική αρχή να πάρει πίσω την απόφαση της , επιβάλλοντας  άλλο ένα χαράτσι στις πλάτες των δημοτών.

Καλούμε τους τοπικούς Πολιτιστικούς φορείς και κάθε άλλο μαζικό φορέα της πόλης να μην αποδεχτούν να πληρώσουν άλλο ένα χαράτσι για την χρήση δημόσιων χώρων όπως είναι τα Δημοτικά κτίρια της πόλης μας.

Ασπρόπυργος 01/03/2022

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΚΑΜΠΟΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΤΣΟΚΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Διαβάστε επίσης