Λαϊκή Συσπείρωση Ασπροπύργου: ο αγώνας για ζωή με σεβασμό στο περιβάλλον και την υγεία μας αποτελεί μονόδρομο

Γράφει:

Ασπρόπυργος

13/07/2021, 2:23 μμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μόνο πρόκληση αποτελεί η σημερινή ανακοίνωση της διοίκησης των ΕΛΠΕ στον ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ, που μας αναφέρουν ότι << για την προστασία του περιβάλλοντος κατόπιν αιφνίδιας διακοπής που υπήρξε στην ηλεκτροδότηση της ΔΕΗ, παρουσιάστηκαν εκτονώσεις καυσαερίων προς τον πυρσό του διυλιστηρίου.>>!!!!!!

Δεν λένε κουβέντα για τον αποκλειστικά ένοχο που δεν είναι άλλος από την πολιτική, τόσο της τωρινής όσο και όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας που βάζει πάνω από την υγεία και την ζωή μας την μεγιστοποίηση των κερδών τους.

Η ασφάλεια και ευστάθεια του συστήματος λειτουργίας, η ασφάλεια των εργαζομένων  και των κατοίκων της πόλης μας μπαίνει σε δεύτερη μοίρα στο όνομα της αύξησης των κερδών της επιχείρησης.

Τόσο η διοίκηση των Διυλιστηρίων όσο και το κράτος υποχρεούνται να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα (π.χ. εκσυγχρονισμός και ανανέωση του ήδη απαρχαιωμένου δικτύου) με οποιοδήποτε κόστος, έτσι ώστε στο μέλλον να αποφεύγονται αντίστοιχα περιστατικά, τα οποία από μόνα μας είναι επικίνδυνα για την πρόκληση ατυχήματος και παράλληλα συνιστούν περιστατικά περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Δηλώνουμε την συμπαράσταση μας, στους εργαζόμενους των ΕΛΠΕ, που ανταπεξήλθαν στην αντιμετώπιση τόσο σοβαρής κατάστασης.

Τέλος απέναντι στην πολιτική υποβάθμισης της ζωής μας, ο αγώνας για καλύτερους όρους εργασίας και ασφάλειας, για ζωή με σεβασμό στο περιβάλλον και την υγεία μας, αποτελεί μονόδρομο.

 

Ασπρόπυργος 11/07/2021

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΚΑΜΠΟΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΤΣΟΚΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Διαβάστε επίσης