Λαϊκή Συσπείρωση Ασπροπύργου: Καμία σκέψη για αναστολή του δρομολογίου 805 Ασπρόπυργος-Νεόκτιστα

Ασπρόπυργος

02/11/2020, 2:29 μμ

Δείτε το Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης:

ΠΡΟΣ:  Ο.Α.Σ.Α.  Α.Ε.

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Περιφέρεια Αττικής.

Δήμο Ασπροπύργου.

AITHMA

 

Έχει  περάσει σχεδόν ένας χρόνος  από την απόφαση του ΟΑΣΑ που αφορούσε την αναστολή λειτουργίας της λεωφορειακής γραμμής Γ16    ( ΠΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ-ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ) και η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ των κατοίκων του Δήμου Ασπροπύργου συνεχίζεται.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό.

Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι το τοπικό δρομολόγιο 805 που καλύπτει την περιοχή ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΝΕΟΚΤΙΣΤΑ προτίθεστε να το μειώσετε ή και να το διακόψετε.

Εκφράζουμε τη μεγάλη ανησυχία μας και την έντονη καταδίκη μας στην πιθανή αναστολή ή ελάττωση της γραμμής 805Ασπρόπυργος –Νεόκτιστα.

Η άνω γραμμή, εξυπηρετούσε το επιβατικό κοινό που διαμένει  και εργάζεται στον Ασπρόπυργο και ειδικότερα την περιοχή  Νεοκτίστων.

Άνθρωποι που καθημερινά πασχίζουν για την καλυτέρευση της ζωής τους, χωρίς να έχουν την οικονομική δυνατότητα χρήσης αυτοκινήτου, φοιτητές, μαθητές εργαζόμενοι.

Μαθητές ηλικίας 14 και 15 ετών που αναγκάζονται να μετακινούνται με τα πόδια από και προς τις δραστηριότητες τους.

Στηρίζουμε το Δημόσιο χαρακτήρα των Συγκοινωνιών,  διεκδικούμε την αναβάθμιση τώρα του δικτύου  συγκοινωνιών εντός του Δήμου μας αλλά και της σύνδεσης με το κέντρο της Αθήνας.

Απαιτούμε την ενίσχυση της γραμμής Γ16 με πιο συχνά δρομολόγια λεωφορείων, σύγχρονα και ασφαλή, να παρθεί πίσω η αναστολή της συγκοινωνιακής  γραμμής.

Καμία σκέψη για ελάττωση της γραμμής 805 Ασπρόπυργος –Νεόκτιστα.

Σύγχρονο δίκτυο συγκοινωνιών που να είναι φθηνό για τους εργαζόμενους και Δωρεάν για τους μαθητές, φοιτητές και ανέργους.

Φτάνει πια η υποβάθμιση της υγείας και της ζωής των κατοίκων και εργαζομένων του Δήμου Ασπροπύργου.  

Την περίοδο της υγειονομικής κρίσης η παραπάνω ελάττωση  δρομολογίων μόνο αύξηση των κρουσμάτων θα πετύχει και τίποτα παραπάνω.

 

 

02/11/2020

Δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Ασπροπύργου

Καμπόλη Ολυμπία

Μπακάλης Δημήτριος

Τσοκάνης Αλέξανδρος

Διαβάστε επίσης