Λαϊκή Συσπείρωση Ασπροπύργου: Ζητάμε τις άμεσες ενέργειές σας. Ήδη μετράμε το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα.

Γράφει:

Ασπρόπυργος

27/09/2022, 10:51 πμ

ΠΡΟΣ:  Υπουργό Υποδομών κ.Μεταφορών,

 Κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή

ΑΙΤΗΜΑ

Κύριε Υπουργέ,

Παρήλθε σχεδόν ένα έτος, από την ημέρα που λάβατε την  υπ᾽ αριθμόν 323009  απόφαση, δημοσιευμένη στο δεύτερο τεύχος της εφημερίδας της κυβερνήσεως στις 02/12/2021 και τροποποιητική της υπό στοιχεία ΔΝΣγ/οικ.70849/ΦΝ393/2017 απόφασης << Καθορισμός και σήμανση οδών οι όποιες χρησιμοποιούνται παραπλεύρως και εναλλακτικά των αυτοκινητόδρομων και των οδών ταχείας κυκλοφορίας και στις οποίες επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας>> .

Δυστυχώς, το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα στην πόλη μας, τον Ασπρόπυργο, είναι γεγονός!

Διανομέας απεβίωσε λίγες μέρες μετά τη σύγκρουση με φορτηγό άνω 4τόνων στον κυκλικό κόμβο στην είσοδο της πόλης μας και συγκεκριμένα στην διασταύρωση Μεγαρίδος με Δημοκρατίας.

Ενώ υπάρχει περιφερειακός δρόμος που ενώνει την Δημοκρατίας μέσω της Γ. Παπανδρέου έως την Ελ. Βενιζέλου και εν συνεχεία την Μεγαρίδος παρακάμπτοντας κατοικημένες περιοχές, προβήκατε με την άνω απόφαση σας σε άρση του απαγορευτικού κυκλοφορίας φορτηγών άνω 3,5 τόνων σε ΟΛΗ την Μεγαρίδος!!!!!!

Ένας δρόμος άκρως επικίνδυνος με καθημερινή διέλευση μαθητών αλλά και κατοίκων που έχουν χάσει όχι μόνο τον ύπνο τους αλλά  και θέτουν καθημερινά  τη ζωή τους σε κίνδυνο μιας και οι απαγορευτικές πινακίδες για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων που υπήρχαν πολλά χρόνια πριν το 2017, τώρα πλέον δεν υφίστανται μετά τη δική σας απόφαση.

Εφιστούμε την προσοχή σας και παραθέτουμε ως αδιάσειστο τεκμήριο του άνω ισχυρισμού τα καθημερινά  ατυχήματα ως απότοκο της διέλευσης εκατοντάδων φορτηγών άνω των 3,5 τόνων. Έχετε γνώση ότι στον Ασπρόπυργο η κυκλοφοριακή κίνηση λόγω των εκατοντάδων μεταφορικών επιχειρήσεων και logistics και μέσα από κατοικημένες περιοχές είναι καθημερινό πλέον φαινόμενο.

Ως εδώ όμως!!!Η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια της λογικής! Δεν έχουμε δύο ζωές για να σας χαρίσουμε την μία! Και θεωρούμε ότι δεν έχετε την πρόθεση να είστε συνυπεύθυνος σε αυτόν τον ανήκουστο παραλογισμό…

 Επιβάλλεται, λοιπόν, η απαγόρευση της διέλευσης στο τμήμα της οδού Μεγαρίδος από την αρχή της έως την διασταύρωσή της με την Ελ. Βενιζέλου στο ύψος του δημοτικού κοιμητηρίου φορτηγών άνω των 3,5 τόνων,  για λόγους οδικής ασφάλειας, προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των χρηστών του δρόμου καθώς και αποτροπής της επιβάρυνσης και υποβάθμισης του εγγύς οικιστικού περιβάλλοντος.

Τέλος, αξίζει να σας ενημερώσουμε ότι τόσα χρόνια και με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων ΔΕΝ έχουν κατασκευαστεί περιφερειακοί δρόμοι για την αποσυμφόρηση του εν λόγω οδικού σημείου στον Δήμο Ασπροπύργου και  είναι άξιο απορίας γιατί δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την ασφαλή μετακίνηση τόσο των πολιτών όσο και των εμπορευμάτων μέσω των φορτηγών.

Αναμένουμε  ΑΜΕΣΑ τις ενέργειές σας.

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2022                                                                   

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Ασπροπύργου

Καμπόλη Ολυμπία

Μπακάλης Δημήτριος

Τσοκάνης Αλέξανδρος

Διαβάστε επίσης