Λαϊκή Συσπείρωση Ασπροπύργου: Δεν ανεχόμαστε άλλο, να ζούμε στη “Φυλακή” της Υποβάθμισης

Γράφει:

Ασπρόπυργος

25/08/2022, 10:49 πμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ, ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ «ΦΥΛΑΚΗ» της Υποβάθμισης, της Φτώχειας και της Ανεργίας

Καταδικάζουμε τα σχέδια της Κυβέρνησης της ΝΔ για δημιουργία φυλακών στο Δήμο Ασπροπύργου.

Εν μέσω καλοκαιριού, φοβούμενη τις λαϊκές αντιδράσεις, υπέγραψε η κυβέρνηση, σύμβαση κατασκευής καταστήματος κράτησης 2800 ατόμων στην περιοχή Ήμερος Τόπος στον Ασπρόπυργο.

Εφαρμόζουν κατά γράμμα, το «αναπτυξιακό» τους πρόγραμμα για την Δυτική Αττική και ιδιαίτερα την πόλη μας!!!!!

Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει σοβαρές ευθύνες γιατί επιχειρεί με fast track διαδικασίες να υλοποιήσει το σχεδιασμό της, επιχειρώντας να φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων το λαό και τη νεολαία της περιοχής.

Αντιγράφει, πρακτικές υποβάθμισης, που εφάρμοσαν προηγούμενες Κυβερνήσεις, στην πόλη του Ασπρόπυργου και της Δυτικής Αττικής συνολικά.

Τα επιχειρήματα που ως τώρα, έχουν ακουστεί από Κυβερνητικά στελέχη για τα κριτήρια επιλογής του συγκεκριμένου χώρου αποτελούν ωμή πρόκληση και εμπαιγμό του λαού και της νεολαίας της περιοχής.

Αλήθεια, γιατί με τις ίδιες fast truck διαδικασίες, τόσα χρόνια δεν προχώρησαν στην ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων του λαού και της νεολαίας της περιοχής για δημιουργία υποδομών που θα καλύπτουν στοιχειωδώς τις ανάγκες του;

Για παράδειγμα, κατασκευή 2ου Γενικού Λυκείου εκκρεμεί από το 2008, κατασκευή Κέντρου Υγείας με ταυτόχρονη στελέχωση του με ιατρικό προσωπικό κ.α.

Τεράστιες ευθύνες, έχει η σημερινή Δημοτική Αρχή Ασπροπύργου καθώς όχι μόνο δεν οργάνωσε τον αγώνα, αλλά αντίθετα έβαλε εμπόδια και έκλεισε τα αυτιά στις δίκαιες διεκδικήσεις του, αρκέστηκε σε συναντήσεις δημόσιων σχέσεων και ψηφίσματα.

Ο Λαός της πόλης μας έχει πείρα από αγώνες και διεκδικήσεις και δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια.

Διεκδικούμε: 

  • Ο χώρος που προορίζεται για φυλακές να παραδοθεί στο λαό της περιοχής και με επαρκή χρηματοδότηση να μετατραπεί σε χώρο αναψυχής – αθλητισμού και πρασίνου.
  • Να προχωρήσουν τώρα έργα για την προστασία της ζωής του λαού της περιοχής όπως είναι έργα αντιπλημμυρικής – αντισεισμικής και αντιπυρικής θωράκισης.
  • Να παρθούν μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης πιθανού βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης.
  • Να στελεχωθεί τώρα το Θριάσιο Νοσοκομείο με τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό και το αναγκαίο προσωπικό. Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας στον Ασπρόπυργο με το απαραίτητο ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό.

 

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 25/08/2022

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

 

ΚΑΜΠΟΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΤΣΟΚΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Διαβάστε επίσης