Λαϊκή Συσπείρωση Ασπροπύργου για ΧΥΤΑ: Δεν χαρίζουμε σε κανέναν την υγεία των παιδιών μας

Γράφει:

Ασπρόπυργος

13/03/2021, 7:08 μμ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ!!!

Δεν χαρίζουμε σε κανέναν την υγεία των παιδιών μας.

ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ.

Την ίδια στιγμή που στη Δυτική Αττική δεν παίρνεται κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς για την πανδημία, την ίδια στιγμή που κέντρα Υγείας υποστελεχώνονται για να στελεχωθεί ο αναγκαίος εμβολιασμός, που το Θριάσιο Νοσοκομείο μετατρέπεται σε νοσοκομείο μίας νόσου, που οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής νιώθουν ανοχύρωτοι απέναντι σε φυσικά φαινόμενα αλλά και στον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος,  Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δημοτικές Αρχές θέλουν να ολοκληρώσουν το έγκλημα στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Την Τετάρτη 24 Φλεβάρη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ψηφίστηκε η έγκριση μελέτης που προβλέπει νέο 3ο ΧΥΤΑ Φυλής!!!!

3 ΝΕΑ κύτταρα που θα σκεπάσουν τα υφιστάμενα κύτταρα και πανωσηκώματα.

Μάλιστα για τις ανάγκες της νέας χωματερής θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο «σινικό τείχος» μήκους 1,5 χιλιομέτρου και ύψους 20 μέτρων ώστε να συγκρατήσει ένα ακόμα βουνό από σκουπίδια.

Επιπλέον προβλέπεται η χωροθέτηση του εργοστάσιου καύσης αποβλήτων που, όπως σκόπιμα διαρρέεται, πρόκειται να εγκατασταθεί στην ευρύτερη περιοχή του Θριάσιου Πεδίου.

Υψώνουμε ΤΕΙΧΟΣ απέναντι στο ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ του σκουπιδαριού που θέλουν να φτιάξουν.

Ο λαός της Δυτικής Αττικής είναι αγανακτισμένος γιατί τόσα χρόνια ακούει Κυβερνήσεις – Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές να λένε ότι «ο ΧΥΤΑ κλείνει» και την ίδια στιγμή να συνεχίζει να λειτουργεί και να επεκτείνεται.

Μάλιστα η Διοίκηση Πατούλη προκλητικά ονόμασε το 2020 ως έτος ανακύκλωσης και τώρα υλοποιεί τον απαράδεχτο σχεδιασμό που προβλέπει νέο ΧΥΤΑ στη Φυλή και εγκατάσταση καύσης αποβλήτων στο Θριάσιο Πεδίο.

Αυτός ο σχεδιασμός είναι αποτέλεσμα κεντρικής συμφωνίας Πατούλη – Δούρου, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ξεχνάμε ότι διοίκηση Δούρου τον ψήφισε λίγες μέρες πριν παραδώσει στη Διοίκηση Πατούλη.

Δεν ξεχνάμε ότι η Διοίκηση Πατούλη τον έφερε για επικύρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και πέρασε με τη σύμφωνη γνώμη των παρατάξεων Δούρου και Τζήμερου.

Δεν ξεχνάμε ότι όλα αυτά έγιναν με τη στήριξη ή την ένοχη σιωπή των Δημοτικών Αρχών της Δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα των Δημοτικών Αρχών Φυλής και Ασπροπύργου που παίζουν στα ζάρια των αντισταθμιστικών, την υγεία μας και τις ζωές μας.

 

Διεκδικούμε:

▪ Να παρθεί πίσω η απόφαση για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ και για εγκατάσταση μονάδας καύσης απορριμμάτων στη Φυλή.   Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής.

Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις.

Να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή.

Καμία σκέψη για καύση των απορριμμάτων.

▪ Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ.

Όχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή.

▪ Με αξιοποίηση όλων των σύγχρονων δυνατοτήτων, να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην ανακύκλωση και στη διαλογή στην πηγή.

▪ Να καθοριστούν κριτήρια καταλληλότητας για την κατανομή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και των χώρων τελικής διάθεσης των απορριμμάτων, με βάση τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, την ικανότητα της κάθε υποψήφιας περιοχής, με προτεραιότητα την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

▪ Να μη μετατοπιστούν τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.

▪ Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

 

11/03/2021

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΚΑΜΠΟΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΤΣΟΚΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

 

Διαβάστε επίσης