Λαϊκή Συσπείρωση Ασπροπύργου για τις παιδικές χαρές: Τραγική η απάντηση του Δημάρχου για τις ευθύνες της διοίκησής του

Γράφει:

Ασπρόπυργος

09/09/2022, 11:20 πμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχεδόν στο σύνολό τους δεν λειτουργούν οι Παιδικές Χαρές στο Δήμο Ασπροπύργου.

Οι περισσότερες έχουν αποξηλωθεί γιατί κρίθηκαν ακατάλληλες και επικίνδυνες για την ασφάλεια των παιδιών.

Άλλο ένα καλοκαίρι πέρασε και τα παιδιά μας δεν απόλαυσαν την χαρά του παιχνιδιού στις Δημοτικές Παιδικές Χαρές μας.

 Τεράστιες οι ευθύνες της σημερινής διοίκησης του κ. Μελετίου, που 2 χρόνια εν μέσω πανδημίας δεν μερίμνησαν για την συντήρηση των υπαρχουσών αλλά και τη κατασκευή νέων, σύμφωνα και με τις αυξημένες ανάγκες της πόλης.

 Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την  Δημοτική Αρχή, για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Παιδικές Χαρές μας.

Κωμικοτραγική θα χαρακτηριζόταν η απάντηση του κ. Δημάρχου σε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο «έχουμε απλώσει πολύ τον τραχανά δεν μπορεί κάθε γειτονιά να έχει και παιδική χαρά…»!!!

Όλα αυτά σε έναν Δήμο όπου σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά στοιχεία υπάρχει οικονομικό πλεόνασμα άνω των 17.000.000 ευρώ.

Ένα πλεόνασμα που κατά την Λαϊκή Συσπείρωση είναι «ματωμένο» καθώς είναι αποτέλεσμα της συνεχόμενης δυσβάσταχτης φορολογίας των δημοτών μας, των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, των εργαζομένων, χωρίς να απολαμβάνουν υψηλές υπηρεσίες από τον Δήμο μας.

Η Παιδική Χαρά είναι από τις πρώτες επαφές των παιδιών με ατομικά και συλλογικά παιχνίδια σε ανοιχτό χώρο.

Χαίρονται, διασκεδάζουν και κοινωνικοποιούνται.

Είναι χώρος διασκέδασης και ψυχαγωγίας και μάλιστα χωρίς να πληρώνουν αντίτιμο..

Το παιχνίδι στην Παιδική Χαρά ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ανήκει σε όλα τα παιδιά.

Γι’ αυτό σε κάθε γειτονιά πρέπει να υπάρχουν σύγχρονες ασφαλείς με τις κατάλληλες προδιαγραφές Παιδικές Χαρές αλλά και με ελεύθερη πρόσβαση για όλα τα παιδιά.

Σήμερα που η λαϊκή οικογένεια πλήττεται από τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, που βιώνει την ανεργία και τη φτώχεια, σήμερα που οι διακοπές στα νέα ζευγάρια γίνονται όλο και πιο απαγορευτικές με τα παιδιά να ασφυκτιούν στα σπίτια, σήμερα η Παιδική Χαρά μπορεί και πρέπει να γίνει μια μικρή όαση χαράς και διασκέδασης για τα παιδιά,

αλλά και χώρος επικοινωνίας για τους γονείς.

  • Καλούμε τη Δημοτική Αρχή εδώ και τώρα να προχωρήσει στην κατασκευή σε κάθε γειτονιά Παιδικών Χαρών που να πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας, είναι υποχρέωσή της.
  •  Καλούμε τους γονείς στον αγώνα για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα των παιδιών μας στην ελεύθερη πρόσβαση σε σύγχρονες και ασφαλείς Παιδικές Χαρές, το δικαίωμά τους στο παιχνίδι, στη ζωή.
  • Τα παιδιά είναι οι μελλοντικοί πολίτες της χώρας και του κόσμου. Οφείλουμε να τους προσφέρουμε ότι δικαιωματικά τους ανήκει.

 

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2022

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Καμπόλη Ολυμπία

Μπακάλης Δημήτριος

Τσοκάνης Αλέξανδρος

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης