Λαϊκή Συσπείρωση Ασπροπύργου: Αιτούμαστε παράταση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ έως τέλος του 2021

Γράφει:

Ασπρόπυργος

27/05/2021, 12:11 μμ

ΠΡΟΣ: κ. Δήμαρχο Νικόλαο Μελετίου

Πρόεδρο Δημ. Συμβ. Κ. Τσόκα Θέμη

Κοιν: κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους.

 

ΑΙΤΗΜΑ

Ήμασταν, είμαστε, και θα είμαστε πάντα στο πλευρό των εργαζομένων στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους.

Σας απευθυνόμαστε, ώστε να βρούμε λύση σε ένα σοβαρό για το Δήμο μας ζήτημα, το οποίο αφορά τόσο στα οικονομικά του, όσο και στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε στους δημότες της πόλης μας.

Αφορά τους 217 εργαζόμενους στον Δήμο μας, που έχουν προσληφθεί μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ και με την λήξη του, τον Μάη του 2021 θα οδηγηθούν στο δρόμο της ανεργίας και μάλιστα χωρίς δυνατότητα επαναπρόσληψης ενώ θα μειωθεί ακόμα περισσότερο το προσωπικό μας εν μέσω πανδημίας.

Πάγιο αίτημά μας είναι η κάλυψη των αναγκών του Δήμου μας -αλλά και όλων των Δήμων-, με μόνιμους εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα. Το υπάρχον προσωπικό, το οποίο κάθε χρόνο βαίνει μειούμενο λόγω των συνταξιοδοτήσεων, παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες,  δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, ειδικά στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Δεν είναι δυνατόν σήμερα που οι Δήμοι σηκώνουν τεράστιο βάρος λόγω την πανδημίας, να μείνουν χωρίς προσωπικό. Στο Δήμο μας εκατοντάδες εργαζόμενοι έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια, και με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ταυτόχρονα, οι μόνοι εργαζόμενοι που έρχονται στο Δήμο μας είναι συμβασιούχοι, κυρίως μέσω του προγράμματος της «κοινωφελούς» εργασίας του ΟΑΕΔ. Μόλις το ολιγόμηνο πρόγραμμα ολοκληρωθεί, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ξαναγυρίζουν στην ανεργία και δεν δικαιούνται μάλιστα ορισμένοι, ούτε την πενιχρή επιδότηση του Ταμείου Ανεργίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, προσφεύγουν στα δικαστήρια, προκειμένου να κερδίσουν έστω μία ολιγόμηνη παράταση του προγράμματος, ώστε να συμπληρώσουν και τα απαιτούμενα για την επιδότηση ανεργίας ένσημα.

Δεν μπορεί αυτή την στιγμή να μην προκηρύσσονται μόνιμες θέσεις εργασίας. Παντού χιλιάδες θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να είχαν προκηρυχθεί και θα οργανώνονταν και η οικονομία με ένα τέτοιο τρόπο που θα υπήρχε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα.

Ο Ασπρόπυργος έχει εκατοντάδες ανέργους.

Αιτούμαστε παράταση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων κοινωφελούς εργασίας μέσω του προγράμματος ΟΑΕΔ έως τέλος του 2021.

Οι εργαζόμενοι να δικαιούνται με την λήξη του προγράμματος επιδότηση ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Εκτός αυτού, ο μισθός τους να διαμορφώνεται σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κατά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα.

Άμεσα χρειάζεται αύξηση της χρηματοδότησης του Δήμου Ασπροπύργου και άμεση έκτακτη επιχορήγηση προκειμένου να καταβληθούν τα ποσά που αφορούν την άνω παράταση όπου αιτούμαστε.

Να παρθεί απόφαση από το Δημοτικό μας συμβούλιο και να σταλεί στους αρμόδιους υπουργούς.

 

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 26/05/2021

 

ΟΙ Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΚΑΜΠΟΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΤΣΟΚΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Διαβάστε επίσης