Λαϊκή Συσπείρωση Ασπροπύργου: Αίτημα σύγκλησης Δημ. Συμβούλιου με φόντο την μετατροπή του Θριασίου νοσοκομείου

Γράφει:

Ασπρόπυργος

02/04/2021, 12:37 πμ

ΠΡΟΣ:  Πρόεδρο Δημοτικού

Συμβουλίου κ. Τσόκα Θεμιστοκλή                   

    ΚΟΙΝ: κ. Δήμαρχο Μελετίου Νικόλαο

Κ.Κ. Δημοτικούς Συμβούλους

AITHMA

Άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό την έκδοση ψηφίσματος ΑΝAΚΛΗΣΗΣ  κάθε σχεδιασμού μετατροπής του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου σε νοσοκομείο COVID.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ασπροπύργου  ζητάει την ανάκληση κάθε σχεδιασμού για μετατροπή του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου σε νοσοκομείο COVID, την ενίσχυση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της περιοχής με μόνιμους γιατρούς και προσωπικό, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθώς και την επίταξη ιδιωτικών κλινικών, για να μην καταρρεύσουν τα δημόσια νοσοκομεία κάτω από το βάρος του 3ου κύματος της επιδημίας.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει την μετατροπή του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου αποκλειστικά για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στους εκατοντάδες ασθενείς με άλλες παθήσεις.

Αντί για την επίταξη μεγάλων ιδιωτικών κλινικών για τη νοσηλεία ασθενών με COVID, σχεδιάζουν τη μετατροπή του μοναδικού δημόσιου νοσοκομείου στη Δ. Αττική, αν και γνωρίζουν ότι αυτό οδηγεί στο να μείνουν δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι της ευρύτερης περιοχής, χωρίς ούτε μία διαθέσιμη κλίνη για τη νοσηλεία ασθενών με άλλες παθήσεις.

Θυμίζουμε ότι έχει προηγηθεί η μετατροπή του Κέντρου Εγκαυμάτων σε ΜΕΘ COVID, με αποτέλεσμα στο κέντρο μιας βιομηχανικής ζώνης με 2 διυλιστήρια και εκατοντάδες επιχειρήσεις με εύφλεκτα υλικά, να μην υπάρχει καμία διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ για νοσηλεία εγκαυματιών.

Ακολούθησε ο δραστικός περιορισμός της λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων και των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων – λειτουργούν μόνο 2 χειρουργικές αίθουσες – με αποτέλεσμα εκατοντάδες ασθενείς να περιμένουν μήνες ή και χρόνια για να χειρουργηθούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο

« Για να εξοικονομηθούν προσωπικό και κλίνες για τις κλινικές COVID, οι 8 χειρουργικές κλινικές (Ορθοπαιδική, Νευροχειρουργική, Γεν. Χειρουργική, Οφθαλμολογική, Πλ. Χειρουργική, ΩΡΛ, Ουρολογική, Γυναικολογική) συμπτύχθηκαν στο χώρο 3 κλινικών, όπου παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά νοσηλεύονται σε διπλανούς θαλάμους. Ακολούθησε η μετακίνηση γιατρών και νοσηλευτών από το Αναισθησιολογικό, τα Χειρουργεία, τη Γενική ΜΕΘ και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, με αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ήδη υποστελεχωμένων τμημάτων.

Αποτέλεσμα των μετακινήσεων, είναι να κλείσουν 2 κλίνες στη Γενική ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να έχουν απομείνει μόνο 6 διαθέσιμες κλίνες για ασθενείς άλλων παθήσεων ή θυμάτων σοβαρών ατυχημάτων, που θα χρειασθούν εισαγωγή και νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Αδιαφορούν για τις ήδη επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας περισσότερων από 120 ασθενών με COVID στις κλινικές και ΜΕΘ του νοσοκομείου, λόγω της συστηματικής παραβίασης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού, αν και εκκρεμεί εισαγγελική έρευνα, κατόπιν σχετικής αναφοράς του Σωματείου μας.»

Χαρακτηριστικό είναι ότι, αν και στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο παραμένουν κενές περισσότερες από 240 οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων, δεν έχει προχωρήσει ούτε η προκήρυξη θέσεων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για τη στελέχωση των ΜΕΘ ενώ με απόλυση κινδυνεύουν δεκάδες συμβασιούχοι, που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες λειτουργίας.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΗΡΩΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ, ΣΤΙΣ 6:30 Μ.Μ.

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 01/04/2021

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Ασπροπύργου

Καμπόλη Ολυμπία

Μπακάλης Δημήτριος

Τσοκάνης Αλέξανδρος

Διαβάστε επίσης