Λαϊκή Συσπείρωση Ασπροπύργου: Αίτημα σύγκλησης Δημ. Συμβουλίου σχετικά με το ζήτημα του 2ου Γεν. Λυκείου

Γράφει:

Ασπρόπυργος

22/09/2020, 11:30 πμ

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ασπροπύργου έκανε αίτημα προς τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου, κ. Τσόκα, και τον Δήμαρχο, κ. Μελετίου, για έκτακτη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα του 2ου Γενικού Λυκείου.

Το Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης έγινε κατόπιν της απάντησης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνου Αχ. Καραμανλή, στους Βουλευτές του ΚΚΕ σχετικά με την ερώτηση που είχαν καταθέσει. Ερώτηση των Βουλευτών του ΚΚΕ για το 1ο Γενικό Λύκειο Ασπροπύργου

Ο κ. Καραμανλής στην απάντησή του ανέφερε ότι “Από το ηλεκτρονικό αρχείο της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. δεν προκύπτει κανένα σχετικό με το θέμα αίτημα ή εντολή ενέργειας.”

Δείτε την ΑΠΑΝΤΗΣΗ του ΥΠΟΥΡΓΟΥ.

Δείτε το Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης:

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου Δήμου   Ασπροπύργου Θ. Τσόκα                         

ΚΟΙΝ: Κ. Δήμαρχο Ν. Μελετίου

Κ. Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων

Κ.Κ. Δημοτικούς Συμβούλους

                                       

ΑΙΤΗΜΑ

 

Την 01/09/2020 και με αρ. πρωτ. 9128 βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας κ Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και Υγείας με θέμα: Το ζήτημα της σχολικής στέγης στο Δήμο Ασπροπύργου εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς και τη λήψη μέτρων που απαιτούνται στο μοναδικό Γενικό Λύκειο της πόλης για την προστασία της υγείας εν μέσω πανδημίας.

Ιδιαίτερα τί προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση ώστε:

Να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή 2ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου στο Δήμο Ασπροπύργου, με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την 18/09/2020 ο Υπουργός Υποδομών κ Μεταφορών κ Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής μεταξύ των άλλων απάντησε ¨Από το ηλεκτρονικό αρχείο της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. δεν προκύπτει κανένα σχετικό με το θέμα αίτημα ή εντολή ενέργειας.¨

 

Η κοροϊδία όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων προς την μαθητική κοινότητα της πόλης μας για την αμέριστη συμπαράσταση τους με την άρνηση τους να δώσουν εντολή κατασκευής 2ου Γενικού Λυκείου ομολογείτε άλλη μία φορά.

Τεράστιες ευθύνες έχει και η παρούσα δημοτική αρχή  του κ. Μελετίου για την μη υποβολή τόσα χρόνια αντίστοιχου αιτήματος,  σύμφωνα με την απάντηση του κ. Υπουργού, ως όφειλε απέναντι στο σύνολο των μαθητών και γονέων της πόλης μας.

 

Αιτούμαστε ΑΜΕΣΑ έκτακτη σύγκληση Δια Ζώσης συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα:

« Υποβολή αιτήματος προς τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ για ανάληψη εκ μέρους τους, το σύνολο της δαπάνης για την κατασκευή Β Γενικού Λυκείου στον Δήμο Ασπροπύργου.»

 

 

Διαβάστε επίσης