Λαϊκή Συσπείρωση Ασπροπύργου: άμεση πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας για τα σχολεία

Γράφει:

Ασπρόπυργος

29/05/2020, 3:02 μμ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ασπροπύργου ζητά από την Δημοτική Αρχή την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας για τα σχολεία.

Δείτε το Δελτίο Τύπου:

 

ΠΡΟΣ:  Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου

Κ. Τσόκα Θέμη

ΚΟΙΝ.  Δήμαρχο Ασπρόπυργου

Κ. Μελετίου Νικόλαο

 

Για την καθαριότητα των σχολικών αιθουσών.

Οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι, στην καθαριότητα των σχολείων με το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς της εργολαβίας είναι σήμερα περίπου οκτώμισι χιλιάδες σε όλη τη χώρα. Βρίσκονται σε εργασιακή ομηρία και πληρώνονται ψίχουλα, στους περισσότερους δήμους με καθυστέρηση μηνών και ανάλογα με το ρυθμό καταβολής της δόσης από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Αυτό το προσωπικό, με έως και 15 χρόνια δουλειάς στα σχολεία, σηκώνουν στους ώμους τους τον κρίσιμο τομέα υγιεινής και καθαριότητας των σχολικών μονάδων, μια και το μόνιμο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων παραμένει διαχρονικά λειψό και σε ένα μεγάλο μέρος του έχει πια συνταξιοδοτηθεί.

Ρωτάμε την Δημοτική Αρχή πόσες είναι και με τι συμβάσεις εργάζονται οι σχολικές καθαρίστριες στο Δήμο μας;

 Επαρκούν για την πλήρη κάλυψη των αυξημένων αναγκών και λόγω του κορονοϊού;

Η πανδημία έφερε στην επιφάνεια με μεγαλύτερη ένταση το πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων, που αφορά τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και όχι απλά την καθαριότητα των αιθουσών με το πέρας της. Ανάγκες, που ειδικά για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία, είναι ανελαστικές για την υγιεινή των παιδιών. Δεν μπορούμε να μιλάμε σοβαρά για ουσιαστική καθαριότητα των σχολικών μονάδων εάν δεν υπάρχει μόνιμο και επαρκές προσωπικό με πλήρη δικαιώματα.

Με βάση τα παραπάνω, προτείνουμε το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει εκτάκτως και  να λάβει την ακόλουθη απόφαση:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Ασπρόπυργου διεκδικεί από την Κυβέρνηση τη μονιμοποίηση των ήδη υφιστάμενων σχολικών καθαριστριών και καθαριστών, που για χρόνια κρατιούνται σε ομηρία και πληρώνονται με τα ψίχουλα της εργολαβίας της αίθουσας.

Άμεσα να προσληφθεί ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό καθαριότητας, με πλήρες ωράριο απασχόλησης, προκειμένου να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες των σχολικών μονάδων της πόλης μας.

Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η γενναία χρηματοδότηση των Δήμων, ώστε να ανταποκριθούν με επάρκεια στο έργο της καθαριότητας των σχολικών μονάδων και τη διασφάλιση με σύγχρονους όρους της υγιεινής παιδιών και εκπαιδευτικών.

 

28/05/2020

Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Ασπροπύργου

Καμπόλη Ολυμπία

Μπακάλης Δημήτριος

Τσοκάνης Αλέξανδρος

Διαβάστε επίσης