Λαϊκή Συσπείρωση: Άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου και λήψη μέτρων ενίσχυσης των επαγγελματιών

Γράφει:

Ασπρόπυργος

22/12/2020, 6:57 μμ

Δείτε το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Ασπροπύργου:

ΠΡΟΣ:  Πρόεδρο Δημοτικού

Συμβουλίου κ. Τσόκα Θεμιστοκλή                   

ΚΟΙΝ: Κ. Δήμαρχο Μελετίου Νικόλαο

Κ.Κ. Δημοτικούς Συμβούλους

 

ΑΙΤΗΜΑ

Άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό τη λήψη μέτρων για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες της πόλης

Μπροστά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το κλείσιμο των καταστημάτων στην πόλη μας και λαμβάνοντας υπόψη το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες στον ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ, ζητάμε άμεσα έκτακτη σύγκλιση  Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό τη λήψη απόφασης για μέτρα προστασίας του εισοδήματος τους.

 

Συγκεκριμένα επανακαταθέτουμε προς ψήφιση, επικαιροποιημένο, το πλαίσιο αιτημάτων που σας είχαμε καταθέσει το Μάρτιο:

 

  • Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου, κυρίως στα μαγαζιά εστίασης, για όλο το διάστημα που ισχύουν τα ειδικά περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία καταστημάτων.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, φόρος ηλεκτροδοτούμενων, τέλος ο,5% επί των ακαθάριστων εσόδων) των καταστημάτων και επιχειρήσεων μέχρι 30/06/2021
  • Παραγραφή των Δημοτικών τελών που έχουν πιστωθεί για το ήδη υπάρχον διάστημα εφαρμογής έκτακτων μέτρων για αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.
  • Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • Απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία μέχρι 30/06/2021. Διαγραφή των χρεών τους για το 2020 για τους μήνες που ήταν σε ισχύ ειδικά μέτρα περιορισμού της λειτουργίας τους.
  • Έκτακτο βοήθημα, σε όσες επιχειρήσεις έχουν αναστείλει, τον μήνα Δεκέμβριο την δραστηριότητα τους και δραστηριοποιούνται στην πόλη μας.

 

ΤΡΙΤΗ 22/12/2020                                                             

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Ασπροπύργου

Καμπόλη Ολυμπία

Μπακάλης Δημήτριος

Τσοκάνης Αλέξανδρος