Κωνσταντίνος Μυλωνάς: Προτεραιότητα στην καθημερινότητα και την αισθητική της πόλης – Νησίδες, αναψυχής, αθλητισμού και πρασίνου σε κάθε γωνιά του Ασπρόπυργου

Γράφει:

Εκλογές 2023

06/06/2023, 5:53 μμ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς*

Ο Ασπρόπυργος είναι μία όμορφη πόλη. Ωστόσο η αισθητική της σε αρκετά σημεία την αδικεί. Η νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου- και έχουμε την βαθιά πεποίθηση ότι θα είναι η παράταξη «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ» με επικεφαλής τον Γιάννη Ηλία – θα κληθεί –μεταξύ άλλων – ν’ αλλάξει την εικόνα της. Στο πρόγραμμα που επεξεργάζεται η παράταξή μας προβλέπονται άμεσες μικρές παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σημείο του Ασπρόπυργου, που θα συμβάλλουν στην αισθητική αναβάθμιση
της πόλης.

Αυτό άλλωστε απαιτεί και μία σύγχρονη πόλη. Χώρους αθλητισμού, αναψυχής, πρασίνου, πλούσιους σε χρώμα. Στο πρόγραμμά μας θέτουμε τους στόχους της επόμενης ημέρας με την περαιτέρω αξιοποίηση των δημόσιων χώρων αλλά και την κινητοποίηση των νέων της πόλης μας διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες για ακόμη περισσότερες αθλητικές δράσεις και προγράμματα, που θα τονώσουν τον λεγόμενο μαζικό αθλητισμό και θα επιφέρουν μία αποτελεσματικότερη αθλητική ανάπτυξη.

Για τη δημοτική παράταξη «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ» με επικεφαλής τον Γιάννη Ηλία, η ‘ενεργοποίηση’ και προστασία του δημόσιου χώρου του Ασπρόπυργου αποτελούν πρώτιστες προτεραιότητες.

Εδώ αξίζει ν’ αναφερθεί ότι το προηγούμενο διάστημα είχε ανοίξει μία συζήτηση σε διάφορους Δήμους για τη σημασία του «αστικού βελονισμού» ως μοντέλου αστικής ανάπτυξης. Πρόκειται για το μοντέλο που υιοθετεί την προσέγγιση ότι μικρές, στοχευμένες παρεμβάσεις σε κρίσιμα σημεία της πόλης μπορούν να επιφέρουν βελτίωση σε μεγάλη κλίμακα λόγω των πολλαπλασιαστικών τους
αποτελεσμάτων.

Προβλέπει π.χ. τη δημιουργία πολλών μικρών πάρκων, αντί ενός μεγάλου, με στόχο αυτές να λειτουργούν ως νησίδες  αισθητικής, αναψυχής και άθλησης σε κάθε γειτονιά.

Αισθητική αναβάθμιση

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ανάδειξη της περιοχής, η αισθητική και ποιοτική αναβάθμισή της, ενώ δημιουργείται κι ένα φιλικό, ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον χωρίς εξάρσεις και υπερβολές.

Η αισθητική αναβάθμιση και αναζωογόνηση μπορούν να προκληθούν βέβαια με περισσότερους τρόπους. Ένα θετικό παράδειγμα άμεσης αισθητικής παρέμβασης είναι εκείνο που μας παρουσίασε πρόσφατα μία ομάδα νέων ανθρώπων με διάθεση, όραμα και αγάπη για τον τόπο, στην οποία συμμετείχε η εκπαιδευτικός και συνυποψήφιά μας με την δημοτική παράταξη «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ» κα Χαρά Σολδάτου, όταν τα μέλη της έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου στο
οποίο εργάζονται.

Αυτή τη χαρούμενη εικόνα τη γεμάτη χρώματα και ζωντάνια θέλουμε να προσφέρουμε σε κάθε γειτονιά του Δήμου.

Χώροι άθλησης και αναψυχής

Σχεδιάζουμε την καλλιέργεια ανθόκηπων με ενδημική χλωρίδα, την κατασκευή νέων παιδικών χαρών αλλά και γηπέδων μπάσκετ 3Χ3 ώστε να παίζουν μικροί και μεγάλοι. Θέλουμε επίσης να χτίσουμε δεντρόσπιτα, παιχνιδότοπους, κάστρα και γενικά κατασκευές φιλικές για τα παιδιά. Να δημιουργήσουμε φιλόξενους χώρους κοινωνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων για αναψυχή, άθληση και χαλάρωση από τους εντατικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, διότι η άσκηση είναι υγεία. Χώρους υψηλής αισθητικής που θα προσελκύουν τον κάθε συνδημότη μας αλλά και τον επισκέπτη.

Και όλα αυτά με ταυτόχρονη διασφάλιση της ασφαλής κυκλοφορίας των πεζών και των ΑΜΕΑ, με ηλεκτροφωτισμό και φύλαξη που θα συμπληρώνουν την εικόνα ανάπλασης και ασφάλειας στην πόλη μας.

Τα παραπάνω έργα, με βάση το πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ» με επικεφαλής τον Γιάννη Ηλία, θα προστεθούν στα πεζοδρόμια αλλά και τους ποδηλατόδρομους που θα κατασκευάσουμε όπου αυτό είναι εφικτό.

Ανάλογες παρεμβάσεις σχεδιάζουμε και για το παραλιακό μέτωπο, με διάφορες προσθήκες που επεξεργαζόμαστε με μοναδικά διαμορφωμένους χώρους άθλησης και περιπάτου, όπου θα μπορεί ο καθένας να πιει τον καφέ του ή ν’ απολαύσει το γεύμα του, με θέα τη θάλασσα.

Με όραμα, σχέδιο και γνώση

Και όλα αυτά με σχέδιο, όραμα, γνώση, στρατηγική και αξιοποίηση κάθε προσφερόμενου χρηματοδοτικού εργαλείου! Παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, που ν’ ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλης της οικογένειας για άθληση και απόδραση από την καθημερινότητα, προχωράμε στον Ασπρόπυργο του αύριο!.

*Ο Κων/νος Μυλωνάς, είναι τεχνοκράτης – επιχειρηματίας, νυν και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ – Γιάννης Ηλίας»