Κορωνοϊός: Σκέψεις για υποχρεωτική τρίτη δόση στους άνω των 65 ετών -Τα σενάρια για ανεμβολίαστους

Γράφει:

Ελλάδα

15/11/2021, 6:25 πμ

Με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας να επιδεινώνεται διαρκώς, η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα με τα οποία μπορεί να αναχαιτήσει την πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, γίνονται σκέψεις για υιοθέτηση ενός μοντέλου παρόμοιου με αυτό της Γαλλίας, όπου είναι υποχρεωτική η τρίτης δόσης εμβολίου για τον κορωνοϊό στις ηλικίες άνω των 65 ετών. Υπενθυμίζεται πως στην Γαλλία, το πιστοποιητικό σε πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας που δεν κάνουν την αναμνηστική δόση ακυρώνεται αυτόματα πέντε εβδομάδες μετά το πέρας του εξαμήνου από την χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, είναι τεχνικά δύσκολο να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο και θα πρέπει να επιλυθούν αρκετά τεχνικά ζητήματα για να φτάσουμε εκεί. Η κυβέρνηση συνεχίζει αναζητά ενδεχόμενες λύσεις, ενώ αναμένεται να φανεί και το κατά πόσο θα υπάρξει μια λύση για το θέμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Οπως αναφέρεται στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ , αν η κατάσταση με την πανδημία επιδεινωθεί περαιτέρω στην χώρα μας δεν αποκλείεται ένα ολικό «μπλόκο» σε ανεμβολίαστους.

Με βάση αυτό το σενάριο όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα μπορούν μόνο να πηγαίνουν στην εργασία τους, να προμηθεύονται τρόφιμα και φάρμακα μη έχοντας πρόσβαση σε κανέναν άλλον χώρο, δίχως φυσικά να κάνει rapid test.

Πηγή:iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης