Κορωνοϊός: Πληροφορίες για νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα -Πολλά περισσότερα από την Τετάρτη

Ελλάδα, Πολιτική

22/10/2020, 4:12 μμ

Οι φόβοι για ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα φαίνεται πως επιβεβαιώνονται, καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί νέο ρεκόρ κρουσμάτων, τα οποία θα είναι πολλά περισσότερα από τα 865 που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.

Η έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων έχει σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση και στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και μετά από συνεχείς συσκέψεις και τηλεδιασκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός αποφάσισε να απευθυνθεί με διάγγελμα στους πολίτες προκειμένου να εξηγήσει την κατάσταση, ενώ θα ανακοινώσει και νέα μέτρα.

Τα πιθανά μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για τον κορωνοϊό

Η εξάπλωση της πανδημίας έφερε ήδη το δεύτερο lockdown, με την Καστοριά να περνάει στο επίπεδο 4, αποτελώντας μαζί με την Κοζάνη τις περιοχές που έχουν βαφτεί με κόκκινο στον χάρτη επικινδυνότητας. Ταυτόχρονα, Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα, Σέρρες και Ιωάννινα πέρασαν στο τρίτο επίπεδο που συνεπάγεται και αυστηροποίηση των μέτρων.

Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να συγκρατηθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και να αποφευχθεί ένα lockdown στα μεγάλα αστικά κέντρα, γεγονός που θα έχει μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Τα νέα μέτρα θα τα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στις 7 το απόγευμα.

Στο τραπέζι, όπως έχει γράψει το iefimerida.gr, βρίσκονται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, σε όσες περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο επικινδυνότητας 3, δηλαδή αυτές που είναι με πορτοκαλί στον χάρτη. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται φυσικά η Αττική και η Θεσσαλονίκη.
Προς το παρόν, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εξετάζεται το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα, που ισχύει σήμερα.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης