Κορωνοϊός: Ανησυχία για την Αττική -Αύξηση του RT στο 1,01, σε επιφυλακή η κυβέρνηση

Ελλάδα, Πολιτική

01/02/2021, 6:41 μμ

Σε συναγερμό βρίσκεται η κυβέρνηση λόγω της πανδημίας και των τελευταίων εξελίξεων με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, των εισαγωγών, αλλά και της εμφάνισης των μεταλλάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός ειδικά για την Αττική όπου ο RT (δείκτης μεταδοτικότητας) αυξήθηκε στο 1,01, ενώ στη Νότια Ελλάδα ευρύτερα έχει ανέλθει στο 1,10. Τα εν λόγω στοιχεία παρουσιάστηκαν από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής του υπουργείου Υγείας την περασμένη Παρασκευή.

Καθημερινά πλέον έχουμε πλέον 50-80 νέες εισαγωγές ασθενών Covid στα νοσοκομεία της Αττικής. Στην πρώτη ΥΠΕ, που περιλαμβάνει την Αττική, μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα είχαν γίνει 455 εισαγωγές, οι οποίες σήμερα έχουν φτάσει τις 547. Και αυτό ήταν ένα από τα κρίσιμα στοιχεία που ανησύχησαν όσους συμμετείχαν στη σημερινήτηλεδιάσκεψη του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, χθες μόνο είχαμε 55 εισαγωγές στην Αττική σε σύνολο 119 εισαγωγών σε όλη τη χώρα.

Για τις απλές κλίνες έχουμε κάλυψη κατά 22,10% στην επικράτεια, ενώ για τις ΜΕΘ Covid κατά 41,08%.

Κατά την πρωινή σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τον κορωνοϊό στην Αττική και το ενδεχόμενο τρίτου κύματος, έγινε γνωστό ότι το υπ. Υγείας σχεδιάζει την αύξηση των κλινών απλής νοσηλείας και των κλινών ΜΕΘ, αλλά και την αύξηση φιαλών οξυγόνου στα νοσοκομεία της Αττικής.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης