Κλειστή η κατασκήνωση του Δήμου Ασπροπύργου λόγω γραφειοκρατίας-Που θα πάνε τα παιδιά κατασκήνωση

Γράφει:

Ασπρόπυργος

16/06/2021, 3:14 μμ

Κλειστή η κατασκήνωση του Δήμου Ασπροπύργου λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων-Που θα πάνε τα παιδιά κατασκήνωση φέτος

Στην 14η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του έτους 2021, που έλαβε χώρα την Τρίτη 15 Ιουνίου και ώρα 19:30 μ.μ. μέσω τηλεδιάσκεψης, μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε και η λειτουργία της Δημοτικής Κατασκήνωσης του Δήμου Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ασπροπύργου, κ. Νικόλαο Μελετίου, η Δημοτική Κατασκήνωση στα Βίλια βρίσκεται σε μια σύνθετη γραφειοκρατική κατάσταση, καθώς εκκρεμεί μία τελεσίδικη απόφαση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης και η νομιμοποίηση των αυθαίρετων οικίσκων. Για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της κατασκήνωσης ο Δήμος Ασπροπύργου βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη από το 2005 με τον Δήμο Βιλίων (πλέον μετά την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης καταργήθηκε και συνενώθηκε στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας) για το μίσθωμα της έκτασης. Παρότι υπήρξαν αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Ασπροπύργου και Βιλίων για το μίσθωμα της έκτασης, τελικά η παραχώρηση έγινε από το Δασαρχείο, χωρίς όμως να ακυρωθούν οι ήδη ψηφισμένες αποφάσεις των Δ.Σ., γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο τότε Δήμαρχος Βιλίων κ. Ρούσσης  και κατέθεσε μήνυση εναντίον του Δήμου Ασπροπύργου. Από το 2005, λοιπόν, οι δύο Δήμοι βρίσκονται σε μια δικαστική διαμάχη, η οποία σε πρώτο βαθμό δικαίωσε τον Δήμο Βιλίων (λόγω ενός νόμου του 2004), ενώ εκκρεμεί η τελεσίδικη απόφαση για την καταβολή ή μη των μισθωμάτων και για το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ο Δήμαρχος, κ. Μελετίου, πρόσθεσε ακόμα ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν στη δήλωση των αυθαίρετων οικίσκων της κατασκήνωσης, καθώς εκκρεμεί η απόφαση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Τι αποφασίστηκε για το φετινό καλοκαίρι

Λόγω των παραπάνω γραφειοκρατικών κωλυμάτων ο Δήμος Ασπροπύργου αποφάσισε ότι για να μην χαθεί η φετινή κατασκηνωτική περίοδος τα παιδιά θα πάνε σε ιδιωτική κατασκήνωση με έξοδα του Δήμου. Μετά από αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε πως τα έξοδα για τον Δήμο είναι περίπου το 1/3 από τα αντίστοιχα έξοδα για την λειτουργία της Δημοτικής κατασκήνωσης.

Δείτε την 14η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Διαβάστε επίσης