ΚΚΕ προς Υπουργούς Μεταφορών και Εσωτερικών για τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου

Γράφει:

Δυτική Αττική

26/03/2024, 9:40 πμ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Εσωτερικών

Θέμα: Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου λόγω των έργων σύνδεσης Αττικής Κρήτης μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού ηλεκτροδότησης  

Τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, αλλά και όσοι εργάζονται στην περιοχή, υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία, αφού λόγω των έργων για την σύνδεση Αττικής Κρήτης μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού ηλεκτροδότησης η διέλευση των οχημάτων από την Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου στο ύψος του Ασπροπύργου πραγματοποιείται σε μια μόνο λωρίδα.

Σε ένα αυτοκινητόδρομο, που ούτως ή άλλως τις πρωινές ώρες αιχμής  είναι συνήθως μποτιλιαρισμένος, η έναρξη των συγκεκριμένων έργων χωρίς να υπάρχει κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της συμφόρησης με ευθύνη της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας είχε ως αποτέλεσμα τις προηγούμενες μέρες η ουρά να φτάνει μέχρι και τα 19 χλμ, ενώ ο χρόνος για να φτάσει κάποιος από το κέντρο της Αθήνας μέχρι την Ελευσίνα να ξεπερνά τις 2 ώρες.

Εκτός της ταλαιπωρίας από την κίνηση, η κυκλοφοριακή συμφόρηση θα δημιουργήσει πρόσθετες οικονομικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους σε καύσιμα και φθορές στα οχήματα, στο ήδη καταβεβλημένο εισόδημα από την εκτίναξη της ακρίβειας και τις φοροεπιδρομές.

Επιπλέον, σοβαρά προβλήματα πρόκειται να αντιμετωπίσουν και το ΕΚΑΒ με την διακομιδή των ασθενών στο Θριάσιο νοσοκομείο, αλλά και το Πυροσβεστικό Σώμα ενόψει της θερινής περιόδου, καθώς η συγκεκριμένη κεντρική οδική αρτηρία χρησιμοποιείται από τα πυροσβεστικά οχήματα, αφού με βάση το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες θα διαρκέσουν 5 μήνες.

Πολύ περισσότερο, που η ταλαιπωρία λόγω εκτέλεσης ενός έργου αποδεικνύει την πλήρη ανυπαρξία ασφαλών εναλλακτικών διόδων πρόσβασης και διαφυγής από και προς την μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της χώρας, ζήτημα που δίκαια ανησυχεί εργαζόμενους και κατοίκους για την αντιμετώπιση μιας πιο έκτακτης κατάστασης, όπως π.χ. ένα πιθανό βιομηχανικό ατύχημα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να συμβάλλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της Ε.Ο. Αθηνών Κορίνθου, λόγω των έργων για την σύνδεση Αττικής Κρήτης μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού ηλεκτροδότησης, ιδιαίτερα για τις μετακινήσεις των κατοίκων αλλά και των εργαζομένων από και προς την εργασία τους.

Οι Βουλευτές

Τσοκάνης Χρήστος

Παφίλης Θανάσης

Αμπατιέλος Νίκος

Γκιόκας Γιάννης

Δάγκα Βιβή

Διγενή Σεμίνα

Κανέλλη Λιάνα

Κατσώτης Χρήστος

Κτενά Αφροδίτη

Μανωλάκου Διαμάντω

Διαβάστε επίσης