ΚΚΕ Ασπροπύργου: Το κλείσιμο του Γενικού Λυκείου επιβεβαιώνει τις εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης και δημοτικής αρχής

Γράφει:

Ασπρόπυργος

27/04/2021, 11:54 πμ

Κ.Ο. Ασπροπύργου

«Το κλείσιμο του Γενικού Λυκείου Ασπροπύργου λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων επιβεβαιώνει τις εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης και δημοτικής αρχής»

 

Το κλείσιμο του Γενικού Λυκείου λόγω πολλών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα του ανοίγματος των σχολείων χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών από την πανδημία.

Κυβέρνηση και δημοτική αρχή έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν πήραν κανένα μέτρο για να φτιαχτούν τμήματα με λιγότερους μαθητές ανά τάξη, με προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, και προσωπικού καθαριότητας. Ήδη από το Σεπτέμβρη του 2020 με ερώτηση του ΚΚΕ προς την υπουργό Παιδείας, καλούσε να πάρει μέτρα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με όλους τους όρους προστασίας της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών από την πανδημία ώστε να υπάρχει αποφασιστική μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη. Στην ίδια ερώτηση το ΚΚΕ επανέφερε το πάγιο αίτημα του λαού της περιοχής για την κατασκευή 2ου ΓΕΛ Ασπροπύργου, ώστε να σταματήσουν να στοιβάζονται πάνω από 600 μαθητές και καθηγητές στο 1ο ΓΕΛ Ασπροπύργου. Όλο όμως αυτό το διάστημα κυβέρνηση και δημοτική αρχή πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλο. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε τμήματα μαθητών πραγματικά «hot spot».

Είναι πραγματική πρόκληση το γεγονός ότι το κράτος όταν πρόκειται για στήριξη επιχειρηματικών ομίλων τρέχει με διαδικασίες «fast track», όπως για παράδειγμα με την πρόσφατη έγκριση για τη δημιουργία νέας χωματερής στη Φυλή. Όταν όμως πρόκειται για την υγεία του λαού της περιοχής σφυρίζουν αδιάφορα, πετώντας το μπαλάκι ο ένας στον άλλον.

Κυβέρνηση και δημοτική αρχή, αντί να κουνάνε το δάχτυλο στο λαό, καλό θα είναι να πάρουν μέτρα εκεί που με δική τους ευθύνη έχουμε εξάπλωση της πανδημίας.

Να ικανοποιήσουν τώρα τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών – μαθητών και γονιών για μέτρα προστασίας στα σχολεία της περιοχής.

  • Εύρεση άμεσα κατάλληλων χώρων διδασκαλίας, ώστε να υπάρχει αποφασιστική μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού, για να καλυφτούν τα κενά και για να υπάρξουν άμεσα περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές
  • Πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου
  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους για μαθητές και εκπαιδευτικούς
  • Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης
  • Πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε όλα τα σχολεία
  • Να θωρακίσουν το μοναδικό Κέντρο Υγείας της περιοχής με επαρκές ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με ταυτόχρονη στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων ώστε να μην έχουμε απαράδεκτα φαινόμενα αναστολών ιατρικών πράξεων
  • Να ξεκινήσουν άμεσα και χωρίς κωλυσιεργίες οι εργασίες για την κατασκευή του 2ου Γενικού Λυκείου με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Καλούμε όλον τον εκπαιδευτικό κόσμο, τους εργαζόμενους στο σύνολό τους να κάνουν δική τους υπόθεση τη μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας, η οποία ούτε στις συμπληγάδες του κέρδους χωράει, ούτε στη ζυγαριά του κόστους – οφέλους μπαίνει.

 

Διαβάστε επίσης