ΚΚΕ Ασπροπύργου: Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλον για τις απαράδεκτες σχολικές υποδομές στον Ασπρόπυργο

Γράφει:

Ασπρόπυργος

04/03/2021, 4:26 μμ

ΚΚΕ Ασπροπύργου: Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλον για τις απαράδεκτες σχολικές υποδομές στον Ασπρόπυργο.

Από την 1η Σεπτέμβρη του 2020 το ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, με την οποία την καλούσε να πάρει μέτρα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με όλους τους όρους προστασίας της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών από την πανδημία. ώστε να υπάρχει αποφασιστική μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη. Στην ίδια κοινοβουλευτική ερώτηση το ΚΚΕ επανάφερε το πάγιο αίτημα του λαού της περιοχής για την κατασκευή 2ου ΓΕΛ Ασπροπύργου, ώστε να σταματήσουν να στοιβάζονται πάνω από 600 μαθητές και καθηγητές στο 1ο ΓΕΛ Ασπροπύργου.

Αφού έχουν περάσει 6 ολόκληροι μήνες από τη μέρα που το ΚΚΕ κατέθεσε την ερώτηση, και τα σχολεία με ευθύνη της Κυβέρνησης παραμένουν κλειστά λόγω απουσίας ουσιαστικών μέτρων η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θυμήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση του ΚΚΕ.

Για την αναγκαία κατασκευή του 2ου ΓΕΛ στον Ασπρόπυργο το Υπουργείο Παιδείας δηλώνει αναρμόδιο, πετώντας την ευθύνη της χρηματοδότησης στο Υπουργείο Εσωτερικών και την ευθύνη της μελέτης στο Δήμο Ασπροπύργου.

Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή όταν πρόκειται για τα σοβαρά λαϊκά προβλήματα παίζουν το γνωστό παιχνίδι να πετάει ο ένας στον άλλον το μπαλάκι των ευθυνών, ενώ όταν πρόκειται για στημένες φιέστες χαριεντίζονται και φωτογραφίζονται.  Την ίδια στιγμή ο Ασπρόπυργος με περίπου 30.000 κατοίκους παραμένει με ένα και μοναδικό Λύκειο που δίκαια οι κάτοικοι της περιοχής το λένε «hot spot», την ίδια στιγμή στις τάξεις (όταν λειτουργεί το σχολείο) στοιβάζονται 24-25 μαθητές και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας.

Όταν πρόκειται για την υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων της περιοχής μας, Κυβέρνηση – Περιφέρεια Αττικής και Δημοτική Αρχή συντονίζονται με διαδικασίες fast track, όπως για παράδειγμα πρόσφατα έγινε με την έγκριση για δημιουργία νέας χωματερής στη Φυλή.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι το κράτος είναι αποτελεσματικό μόνο όταν πρόκειται για τη στήριξη επιχειρηματικών ομίλων, ενώ απουσιάζει παντελώς όταν πρόκειται για την προστασία της ζωής της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης, να πεισμώσει τον λαό και τη νεολαία του Ασπροπύργου, δυναμώνοντας τη διεκδίκηση για το σχολείο που έχουμε ανάγκη, για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή.

Διαβάστε επίσης