ΚΚΕ Ασπροπύργου για το 2ο ΓΕΛ: πανηγυρίζουν για ένα αυτονόητο έργο που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και ….13 χρόνια

Γράφει:

Ασπρόπυργος

07/07/2021, 1:04 μμ

Η αυτονόητη ανέγερση του 2ου ΓΕΛ Ασπροπύργου που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και ….13 χρόνια!!!!…. μόνο για πανηγύρια δεν προσφέρεται από την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Ασπροπύργου

Η πρόσφατη ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, με δήλωση του αντίστοιχου αντιπεριφερειαρχη, ότι το έργο για την ανέγερση του 2ου ΓΕΛ Ασπροπύργου εντάχτηκε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και το οποίο παρουσιάζεται λίγο πολύ ως θαύμα της συνεργασίας Δήμου Ασπροπύργου-Περιφέρειας Αττικής, δεν προσφέρεται για πανηγύρια, 13 ολόκληρα χρόνια μετά τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν δεν γίνεται καμιά αναφορά στο χρονοδιάγραμμα του έργου, και δέσμευσης από μέρους των αρμόδιων φορέων για έγκαιρη παράδοση του νέου σχολείου. Όταν όμως, πρόκειται για τη στήριξη επιχειρηματικών ομίλων και την υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων, κυβέρνηση – Περιφέρεια – Δήμος,  με διαδικασίες fast track εγκρίνουν έργα όπως πχ τη δημιουργία νέου ΧΥΤΑ.

Η ανέγερση 2ου ΓΕΛ Ασπροπύργου αποτελεί πάγιο αίτημα των μαθητών, των γονιών, γενικότερα των κατοίκων της περιοχής, και των αγώνων τους, μιας περιοχής με πάνω από 30.000 κατοίκους, και ένα μόνο Λύκειο, στο οποίο στεγάζονται περίπου 600 μαθητές. Οι ευθύνες κυβέρνησης και τοπικών διοικήσεων (Δήμου Ασπροπύργου και Περιφέρειας Αττικής) είναι εγκληματικές, αφού δεν πήραν κανένα απολύτως μέτρο, σε συνθήκες πανδημίας, με αποτέλεσμα οι μαθητές να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο, και το σχολείο να θυμίζει hot spot. Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν τα άνοιξε – κλείσε στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς λόγω των πολλών κρουσμάτων. Πολύ περισσότερο, η κυβέρνηση έχει ευθύνη, γιατί σκοπεύει να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά με τους ίδιους όρους που τέλειωσε η προηγουμένη, χωρίς δηλαδή κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας μαθητών και καθηγητών, την ίδια στιγμή που , όπως τονίζουν και οι επιστήμονες, το επόμενο διάστημα υπάρχει το ενδεχόμενο μιας νέας έξαρσης της πανδημίας, με την μετάλλαξη “Δέλτα”.

Αντί λοιπόν, Περιφέρεια Αττικής και Δήμος Ασπροπύργου να πανηγυρίζουν για ένα έργο που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει, καλά θα είναι απαιτήσουν από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο για την παιδεία, που εμπορευματοποιεί το σχολείο και γενικεύει τις μορφωτικές ανισότητες.

Κυβέρνηση και δημοτική αρχή Ασπροπύργου να ικανοποιήσουν τώρα τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών – μαθητών και γονιών

  • Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει στη βουλή το αντιδραστικό νομοσχέδιο για την παιδεία
  • Να ξεκινήσουν άμεσα και χωρίς κωλυσιεργίες οι εργασίες για την κατασκευή του 2ου Γενικού Λυκείου με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου Λυκείου εύρεση άμεσα κατάλληλων χώρων διδασκαλίας, ώστε να υπάρχει αποφασιστική μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού, για την νέα σχολική χρονιά και για να υπάρξουν περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.
  • Πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
  • Να θωρακίσουν το μοναδικό Κέντρο Υγείας της περιοχής με επαρκές ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με ταυτόχρονη στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων ώστε να μην έχουμε απαράδεκτα φαινόμενα αναστολών ιατρικών πράξεων.

Διαβάστε επίσης