ΚΑΛΛΙΓΑΙΑ & Σύλλογος Μηχανικών για τις αποχαρακτηρισμένες εκτάσεις που κινδυνεύουν να μην κατοχυρωθούν στο κτηματολόγιο

Γράφει:

Ασπρόπυργος

03/07/2024, 10:26 πμ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Οξύ πρόβλημα έχει προκύψει για πολλούς ιδιοκτήτες γης στην περιοχή μας των οποίων τμήματα των εκτάσεων που κατέχουν, παρόλο που από το Δασαρχείο αναγνωρίσθηκαν ως μη δημόσιες και μη δασικές, κινδυνεύουν από γραφειοκρατική και άνευ λόγου άρνηση των αρμοδίων φορέων να μην κατοχυρωθούν στο Κτηματολόγιο.

Συγκεκριμένα, μετά από αντιρρήσεις  που προέβαλαν ιδιοκτήτες κατά του εκδοθέντος Δασικού Χάρτη, ο οποίος αφορούσε περιοχές του Δήμου Ασπροπύργου, ο προσβαλλόμενος Δασικός Χάρτης διορθώθηκε τελεσίδικα και αφαιρέθηκαν από αυτόν μεγάλα τμήματα τα οποία περιέκλειαν ιδιοκτησίες πολιτών, οι οποίες ουδέποτε είχαν δασικό χαρακτήρα και ουδέποτε ανήκαν στο Ελληνικό Δημόσιο ή σε άλλο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, αλλά αντίθετα και δυνάμει επί σειράς ετών τίτλων ανήκαν σε ιδιώτες.

Απευθυνόμενοι κάποιοι από τους ιδιοκτήτες προς το αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο Αχαρνών, ζητώντας τη διόρθωση της αρχικής κτηματολογικής εγγραφής, η οποία εμφάνιζε ως ιδιοκτήτη το Δημόσιο, έλαβαν την απάντηση ότι οφείλουν να προσφύγουν δικαστικά ασκώντας κτηματολογική αγωγή της παραγράφου 2 του άρθρου 6 του Ν. 2664/1998.

Με δεδομένο ότι το ζήτημα αυτό αφορά μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών γης, γίνεται κατανοητό ότι για μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας δημιουργείται έντονο πρόβλημα αφού, ενάντια σε κάθε λογική και εξαιτίας μιας αυθαίρετης ερμηνείας του αρμόδιου φορέα, αναγκάζονται να εμπλακούν σε κοστοβόρες, χρονοβόρες και ψυχοφθόρες διαδικασίες.

Για τον λόγο αυτό, αλλά και στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης και για την αποφυγή επιβάρυνσης του Ελληνικού Δημοσίου με άσκοπες δαπάνες, το Σωματείο «ΚΑΛΛΙΓΑΙΑ» και ο Σύλλογος Μηχανικών Ασπροπύργου στεκόμαστε στο πλευρό των ιδιοκτητών και ζητάμε από τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν νομοθετική πρωτοβουλία, προκειμένου να ρυθμιστεί το ζήτημα αυτό.

Οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης χρειάζεται ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να ενεργήσει άμεσα και να μην χάσει τα δικαιώματα και την περιουσία του μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στα τηλέφωνα: 6974825950, 6947803259, 6976066458 και στο email: kalligaia2018@gmail.com

 

Για το Δ.Σ
του Σωματείου Ιδιοκτητών «ΚΑΛΛΙΓΑΙΑ»
Η Πρόεδρος
ΚΑΡΑΜΠΕΡΗ ΕΛΕΝΗ

Για το Δ.Σ.
του Συλλόγου Μηχανικών Ασπροπύργου
Ο Πρόεδρος
ΜΥΛΩΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Διαβάστε επίσης