Καινοτόμο ηλεκτρονικό περιοδικό θα εκδίδει από τις 8 Σεπτεμβρίου η Βουλή των Ελλήνων

Γράφει:

Πολιτική

04/09/2020, 11:38 πμ

Καινοτόμο ηλεκτρονικό περιοδικό εκδίδει, για πρώτη φορά στην ιστορίας, της η Βουλή των Ελλήνων σε μια ακόμα προσπάθεια να φέρει τους πολίτες κοντά στο κοινοβουλευτικό έργο. Το περιοδικό θα φέρει τον τίτλο «Επί του … περιστυλίου», θα είναι 15νθήμερο, θα αναρτάται στην ιστοσελίδα της Βουλής κάθε δεύτερη Τρίτη του μήνα και το πρώτο τεύχος του θα κυκλοφορήσει στις 8 Σεπτεμβρίου.

Στις σελίδες του «Επί του… περιστυλίου» θα έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες δωρεάν πρόσβαση, ενώ παράλληλα θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά στους Έλληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές, σε δημόσιες Αρχές, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς και στους ενδιαφερόμενους φορείς και πολίτες.

Σε κάθε τεύχος του περιοδικού ο αναγνώστης θα βρίσκει ένα πλούσιο ρεπορτάζ, εμπεριστατωμένη παρουσίαση της κοινοβουλευτικής επικαιρότητας: του νομοθετικού έργου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου, της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και των ποικίλων δράσεων του ελληνικού κοινοβουλίου στα πλαίσια των ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών, των ειδικών συνεδριάσεων για θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, του κοινωνικού, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού έργου της Βουλής.

Η καινοτομία του περιοδικού έγκειται στο ότι σε πολλά σημεία των κειμένων που φιλοξενεί περιλαμβάνει ενεργούς συνδέσμους (links), που επιτρέπουν στον αναγνώστη να παρακολουθεί βίντεο συνεδριάσεων της Ολομέλειας και των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, αλλά και άλλων εκδηλώσεων της Βουλής, υπηρετώντας έτσι, μέσω της αρμονικής συνύπαρξης λόγου, εικόνας και ήχου, τις δημοσιογραφικές αρχές της διαφάνειας και της τεκμηρίωσης.

Το περιοδικό συντάσσεται από το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης. Ήδη, το πρώτο δοκιμαστικό τεύχος βρίσκεται αναρτημένο στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης