Καθηγητής Μαγιορκίνης: Βιώνουμε ήδη το δεύτερο κύμα της πανδημίας -Ανοικτό το ενδεχόμενο για χρήση μάσκας παντού

Γράφει:

Ελλάδα, Πολιτική

24/08/2020, 11:47 πμ

Την άποψη ότι η Ελλάδα βιώνει ήδη ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημολογίας στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαγιορκίνης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Mega, τόνισε ότι ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων ισοδυναμεί με ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού, ηπιότερο ωστόσο του πρώτου. «Βιώνουμε δεύτερο κύμα κορωνοϊού. Όμως είναι πιο ήπιο από το πρώτο. Δεν βλέπουμε μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων και θανάτων. Είναι ήπιο γιατί λήφθηκαν στοχευμένα μέτρα σε διάφορα μέρη», σημείωσε και πρόσθεσε πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα επανεξεταστούν στο τέλος της εβδομάδας.

Σχετικά με τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων, ανέφερε ότι «το θέμα είναι πόσο σταθερή είναι η κατάσταση που βρισκόμαστε. Θα θέλαμε να μην είναι αυξητικές οι τάσεις (κρουσμάτων) και να συρρικνώνονται. Προς το παρόν, ωστόσο, αυτό δεν είναι ορατό. Να δούμε πώς θα κινηθούν τις επόμενες μέρες».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 284 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, τα 141 εκ των οποίων στην Αττική.
Ανοικτό το ενδεχόμενο για γενικευμένη χρήση μάσκας

Την ίδια ώρα, αναφορικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων περιοριστικών μέτρων, ο Γκίκας Μαγιορκίνης εξήγησε ότι αυτά θα μπορούσαν να σχετίζονται με τη δυνατότητα μείωσης της πυκνότητας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) και στα καταστήματα που σχετίζονται με την εστίαση, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί, εάν χρειαστεί, γενικευμένη χρήση μάσκας.

«Η επιβολή γενικευμένης χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους θα ήταν όχι γιατί μεταδίδεται πολύ ο ιός στους εξωτερικούς χώρους, αλλά για να αυξήσουμε την προσήλωση στη χρήση της μάσκας και στους εσωτερικούς χώρους», είπε.
Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης