Ιερά Σύνοδος: ομόφωνη απόφαση να μην παραχωρηθεί το πρώην στρατόπεδο 75 ΜΕ στο Υπουργείο Μετανάστευσης

Γράφει:

Δυτική Αττική

02/06/2020, 3:44 μμ

Η Ιερά Σύνοδος, μετά απο ομόφωνη απόφαση, δεν θα παραχωρήσει το πρώην στρατόπεδο 75 ΜΕ στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στην Νέα Πέραμο. Την απόφαση ανακοίνωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμος Β’ στο Δήμαρχο Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη, στον Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλο, και τους επικεφαλής των αντιπολιτευτικών δημ. παρατάξεων, Γιώργο Μπερδελή και Κλεάνθη Βαρελά, ύστερα απο συνάντησή τους με τον Αρχιεπίσκοπο.

Δελτίο τύπου της Ιεράς Συνόδου:

Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, στην πρώτη Συνεδρία της για τον μήνα Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 163ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

(..)

Επίσης όσον αφορά στο θέμα το οποίο προέκυψε σχετικά με δημοσιεύματα με τίτλους «Μπίζνες του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με Μ.Κ.Ο. για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στη Νέα Πέραμο της περιοχής των Μεγάρων» και για την «παραχώρηση εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος αναλόγου χώρου για τον παραπάνω σκοπό», η Δ.Ι.Σ. υπευθύνως δηλώνει ότι ουδεμία τέτοια παραχώρηση η ενοικίαση έγινε εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους αρμοδίους φορείς της Πολιτείας, και ότι ουδέποτε ελήφθη σχετική απόφαση προς τούτο. Επί πλέον εκφράζει την συμπαράστασή της στην δικαία αντίδραση του λαού και των κατοίκων της περιοχής για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία οφείλεται σε μη ορθές πληροφορίες.

Δείτε τις ανακοινώσεις του Δημάρχου Μεγαρέων και του Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής:

Κερδίσαμε ακόμα μία μεγάλη μάχη, όμως δεν εφησυχάζουμε, θα επαγρυπνούμε διαρκώς. Όλοι μαζί, διοίκηση,…

Gepostet von Γρηγόρης Σταμούλης am Dienstag, 2. Juni 2020

 

Η σημερινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου βάζει οριστικό τέλος στην υπόθεση της δομής μεταναστών στην Νέα Πέραμο.Στη…

Gepostet von Lefteris Kosmopoulos am Dienstag, 2. Juni 2020

Διαβάστε επίσης