Θετικός στον κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος-Νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό 

Γράφει:

Ελλάδα

19/11/2020, 8:43 πμ

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε ήπια κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και όλα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου είχαν μπει σε καραντίνα, καθώς ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα υπήρξε μεταξύ των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που συνήλθε για τον μήνα Νοέμβριο, στις 4-5-6/11

Όλα τα μέλη της ΔΙΣ, και ο πρόεδρός της, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, υπεβλήθησαν στις απαραίτητες εξετάσεις -Rapid test και μοριακές εξετάσεις- και είχα βρεθεί αρνητικοί.

Ωστόσο σε προγραμματισμένο τεστ στο οποίο υπεβλήθη την περασμένη Δευτέρα, ο Αρχιεπίσκοπος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο ίδιος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς όλους για τήρηση των μέτρων.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του, υπογραμμίζοντας «την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.»

Υπενθυμίζεται ότι πριν από πέντε μέρες, ο Αρχιεπίσκοπος είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, όπου ενημερώθηκε για την πορεία της πανδημίας και για τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο βρέθηκε το άνοιγμα των εκκλησιών στους πιστούς τα Χριστούγεννα.

Πηγή: Newpost.gr

Διαβάστε επίσης