Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τι ψάχνουν στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας, όλες οι εξελίξεις

Γράφει:

Ελλάδα

29/03/2022, 12:29 μμ

Κρίσιμη η παρούσα εβδομάδα για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα η παρούσα εβδομάδα κατά την οποία αναμένονται εξελίξεις.

Το κρίσιμο στοιχείο για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, πρόκειται να είναι οι απαντήσεις των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, που αναμένονται την Πέμπτη.

Η ουσία που εντοπίστηκε κατά την διάρκεια του αρχικού ελέγχου -πρόκειται για φάρμακο ουσιαστικά- έχει μπει στο κάδρο του εξειδικευμένου εργαστηρίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπό τις οδηγίες του καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ κ. Νικόλαου Ράικου (θυμίζουμε ότι ο κ. Ράικος, ήταν εκείνος που είχε παραλάβει δείγμα προς τοξικολογική ανάλυση στην υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα που είχε καταγγείλει ομαδικό βιασμό το βράδυ της Πρωτοχρονιάς).

Θα ελεγχθεί η ποσότητα της ουσίας που βρέθηκε στον αρχικό έλεγχο

Πρόκειται για ποσοτικό έλεγχο, δηλαδή η έρευνα επικεντρώνεται στο εάν η συγκεκριμένη ουσία χορηγήθηκε σε επίπεδο τοξικότητας.

Για τις απαντήσεις θα ενημερωθεί ο έμπειρος ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, που έχει αναλάβει να ερευνήσει και να συντάξει την ιατροδικαστική έκθεση για την Τζωρτζίνα και με τη σειρά του θα ενημερώσει το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, τα στελέχη του οποίου έχουν στα χέρια τους ήδη αρκετές καταθέσεις από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και συνεχίζουν με πλήρη μυστικότητα τις έρευνες.

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τι δηλώνουν αρμόδιες πηγές στο iefimerida για την υπόθεση

Όπως τονίζουν στο iefimerida.gr αρμόδιες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., «κινούμε την έρευνα γρήγορα, αλλά όχι βιαστικά. Δεν χωράνε βιασύνες και προχειρότητες».

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως υπάρχουν ευρήματα που δίνουν κάποια στοιχεία για το τι έχει γίνει ωστόσο συνεχίζεται η συλλογή αυτών έτσι ώστε να καταλήξουν στο εάν πρόκειται τελικά για θανάτους που προήλθαν από παθολογικά αίτια ή για θανάτους που είναι απόρροια εγκληματικής ενέργειας και φυσικά αν ισχύει κάτι τέτοιο να αναζητηθεί ο δράστης ή οι δράστες.

Την ερχόμενη εβδομάδα πιθανότατα θα είναι έτοιμη και η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση για την Τζωρτζίνα.

Πάτρα: Τα στοιχεία δεν δείχνουν να είναι ασφυκτικός ο θάνατος της Τζωρτζίνας

Πάντως όσον αφορά τον θάνατο της 9χρονης, τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν δείχνουν να ήταν ασφυκτικός. Ωστόσο γίνεται μια βαθιά ανάλυση σε κάθε εύρημα αφού το κοριτσάκι λόγω της εγκεφαλοπάθειας που είχε, λάμβανε βαριά φαρμακευτική αγωγή.

Ωστόσο αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, μιλώντας στο iefimerida.gr, φαίνονται αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα.

Και αυτό σημαίνει, όπως επισημαίνουν, ότι θα δοθεί σαφής αιτία θανάτου που θα τεκμηριώνεται επιστημονικά.

Θυμίζεται ότι σε εξέλιξη είναι και η έρευνα της άτυπης επιτροπής κορυφαίων ιατροδικαστών της χώρας μας υπό τον κ. Καρακούκη, για τον θάνατο του πρώτου παιδιού της οικογένειας της μικρής Μαλένας.

Πηγή:iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης