Η ONEX Shipyards στηρίζει τη πρωτοβουλία της ΑΜΚΕ Κίνημα για την περιβαλλοντική προστασία των νησιών του Ν. Αιγαίου

Γράφει:

Δυτική Αττική, Ελλάδα

16/06/2023, 2:31 μμ

Η ONEX Shipyards στηρίζει τη σημαντική πρωτοβουλία της ΑΜΚΕ Κίνημα αναγνωρίζοντας τη σημασία και τον ουσιαστικό ρόλο της στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων γύρω από την περιβαλλοντική προστασία των νησιών του Ν. Αιγαίου.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος, σε μία σημαντική και ιδιαίτερα συγκινητική τελετή, η ΑΜΚΕ Κίνημα βράβευσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την πολυετή μέριμνά του στην προστασία του περιβάλλοντος, παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων.

Η Τελετή Βράβευσης υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της ONEX Shipyards και άλλων εταιρειών, ενώ ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ONEX κ. Πάνος Ξενοκώστας, έδωσε το παρών κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 7/6 στον ιστορικό χώρο της οικίας της Αγίας Φιλοθέης, γνωστού και ως «Αρχοντικό Μπενιζέλων» στην Πλάκα.

Στην ίδια εκδήλωση γιορτάστηκε η  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και παρουσιάστηκαν τα πλάνα δράσης του Προγράμματος  της ΑΜΚΕ «ΚΙΝΗΜΑ» για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Την  εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η ΑΜΚΕ «ΚΙΝΗΜΑ», η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή  για την UNESCO και  το περιφερειακό Φυτώριο Νήσων του Ν. Αιγαίου.

Στην αρχή της εκδήλωσης η Πρόεδρος της Α.Μ.Κ.Ε. “ΚΙΝΗΜΑ” Αικατερίνη Ανδρούτσου βράβευσε τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β, “για την πολυετή μέριμνά του στην προστασία του περιβάλλοντος”.


Ο Μακαριότατος ευχαρίστησε τους συντελεστές και υπεύθυνους για την τιμή και ευχήθηκε η προσπάθεια αυτή να αποδώσει καρπούς. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να προστατεύουμε το περιβάλλον τονίζοντας ότι «άλλωστε είναι εντολή του Θεού».

Χαιρετισμούς  απηύθυναν :   ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γεώργιος Λεονταρίτης,  ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λοτσάρης ,  η Δήμαρχος Σίφνου κ. Μαρία Ναδάλη, ο υποψήφιος δήμαρχος Σύρου κ. Αλέξης Αθανασίου  καθώς και οι «Πρέσβειρες Προστασίας Νήσων Αιγαίου» της ΑΜΚΕ “ΚΙΝΗΜΑ” κυρίες :  Χρυσάνθη Λαιμού, Φαίη Ξενοκώστα και Βάσω Πετρίδου.

Τον λόγο στην εκδήλωση πήραν επίσης ο κ. Αιμίλιος Περδικάρης, Πρόεδρος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων ( ΑΠΕ ΜΠΕ) , και η κ. Σάγια Τσαουσίδου,  διεθνής Πρόεδρος της Ένωσης  των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων & Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν:  Οι Μητροπολίτες κ.κ :  Δωρόθεος Β’ Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου-Ανδρου-Κέας-Σίφνου-Μήλου και   Καλλίνικος Μητροπολίτης Παροναξίας .

Παρέστησαν επίσης ο πρώην Υπουργός Εργασίας και Βουλευτής Κυκλάδων της  Ν.Δ. Ιωάννης Βρούτσης, η Έπαρχος Μήλου Έλλη Χωριανοπούλου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Ρούσσος Ιωάννης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ONEX, Πάνος Ξενοκώστας, καθώς και δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και στελέχη μεγάλων εταιρειών. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από την Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος κ. Μαρία Νικόλτσιου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΑΜΚΕ « ΚΙΝΗΜΑ» ιδρύθηκε με πρωτοβουλία πέντε ενεργών πολιτών οι οποίοι, με έδρα την Νάξο, ενστερνίζονται την υποχρέωσή τους να μεριμνήσουν, με ατομική προσφορά και ευθύνη, στην ευαισθητοποίηση των πολιτών της περιοχής του Νοτίου Αιγαίου σε θέματα της κλιματικής αλλαγής και αποτελείται από τους κ. κ : Αικατερίνη Ανδρούτσου, Νίκο Καβαλιέρο, Χριστιάνα Σταματέλου, Μαρία Χατζηνάσιου και Βάσω Χριστίδη.

Διαβάστε επίσης