Η Φώφη Γεννηματά ζητάει από τον Πρόεδρο της Βουλής να ενισχύσει η Βουλή την ΜΕΘ του ΕΣΥ

Γράφει:

Πολιτική

30/03/2020, 5:23 μμ

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ,  Φώφη Γεννηματά,  έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, ΚωνσταντίνοΤασ ούλα, με την οποία τον καλεί  να πάρει «θεσμική πρωτοβουλία, στη Διάσκεψη των Προέδρων, προκειμένου η Βουλή των Ελλήνων να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης του συστήματος υγείας με νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αξιοποιώντας τις δυνατότητές της, τόσο μέσω της οικονομικής συμβολής του συνόλου των βουλευτών όσο και μέσω των διαθέσιμων αποθεματικών του Σώματος».

Η κ. Γεννηματά επισημαίνει στον κ. Τασούλα ότι «ο αγώνας δίνεται καθημερινά, σε όλα τα νοσοκομεία, από όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό τους, όμως οι ΜΕΘ αποτελούν τον πιο αποφασιστικό, τον κρισιμότερο παράγοντα αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, παράλληλα, προτρέπει τον πρόεδρο της Βουλής να αναλάβει «ενεργό ρόλο ώστε οι λοιπές Κοινοβουλευτικές Ομάδες, και ιδιαίτερα αυτήν της πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας, να υποστηρίξουν την τροπολογία που επανακαταθέτουμε για την έμπρακτη επιβράβευση και στήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, στο ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την κοινωνική φροντίδα, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα σώματα ασφαλείας, τις ένοπλες δυνάμεις κ.α.».

Διαβάστε επίσης