Η φωτιά πλησιάζει απειλητικά τα Βίλια- Ένα βήμα πριν την εκκένωση ο οικισμός

Γράφει:

Δυτική Αττική

18/08/2021, 4:32 μμ

Η φωτιά που μαίνεται στα Βίλια για 3η συνεχόμενη μέρα απειλεί το χωριό.

Οι φλόγες είναι σε μικρή απόσταση από το χωριό και στην περιοχή η κατάσταση είναι αποπνικτική. Όλα έγιναν όταν άλλαξε φορά ο άνεμος. Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για την πολιτική προστασία, Βασίλης Κόκκαλης υπάρχει ήδη εισήγηση για προληπτική εκκένωση των Βιλίων.

Μιλώντας στο newsit.gr ο Χρήστος Στάθης, Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας είπε: «Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Είχαμε μια ύφεση το πρωί και φαινόταν ότι θα πάει καλά και τώρα ξαφνικά έχουμε τεράστια αναζωπύρωση. Πρέπει όλα τα εναέρια να έρθουν εδώ. Εκπέμπουμε SOS. Η φωτιά είναι πολύ κοντά στις κατοικίες». 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική  υπάρχει εισήγηση για εκκένωση αλλά δεν έχει ενεργοποιηθεί το 112 και στο σημείο επιχειρούν 370 πυροσβέστες, 130 οχήματα, 11 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη. Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι. Η φωτιά κινείται και προς Παλαιοχώρι και Πανόραμα.

Η Ξανθή Ρούση, δημοτική σύμβουλος στα Βίλια είπε ότι η φωτιά έχει φτάσει σε απόσταση 100 μέτρων από τον περιφερειακό. Είπε ακόμα ότι η πυρκαγιά είναι πλέον κοντά στα πρώτα σπίτια. «Οι κάτοικοι στα Βίλια είναι 4.000 και εκκένωση να γίνει που θα πάμε;», είπε χαρακτηριστικά.

Το μέτωπο που ανησυχεί είναι αυτό που καίει δάσος προς το όρος Πατέρα και ειδικότερα στο τμήμα ανάμεσα στο Παλαιοχώρι και την Οινόη.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν πολλές εστίες διάσπαρτες στα όρια του καμένου με το άκαυτο δάσος, καθώς η περίμετρος της πυρκαγιάς εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα.

Οι επιτελείς της Πυροσβεστικής φοβούνται τις αναζωπυρώσεις, καθώς το δάσος είναι πυκνό και δύσβατο, κάτι που καθιστά πολύ δύσκολη την προσέγγιση του μετώπου από τις επίγειες δυνάμεις. Αυτό συνέβη και χτες με τη μεγάλη αναζωπύρωση που προξένησε τεράστια καταστροφή.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης