Η Λαϊκή Συσπείρωση Ασπροπύργου για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους μετά τα νέα μέτρα

Ασπρόπυργος

03/11/2020, 4:01 μμ

Δείτε το Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ασπροπύργου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση αντί να πάρει πραγματικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, με την πραγματοποίηση μαζικών και επαναλαμβανόμενων δωρεάν τεστ για τον Covid-19 στα καταστήματα εστίασης, στους άλλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους χώρους άθλησης, στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων, μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, αποφάσισε να κλείσει τις επιχειρήσεις εστίασης στον Ασπρόπυργο, όπως και σε άλλες περιοχές, οδηγώντας για μια ακόμη φορά χιλιάδες εργαζόμενους και εκατοντάδες μικρούς επαγγελματίες σε οικονομικό αδιέξοδο και μπροστά στον κίνδυνο της ανεργίας.

Η πενιχρή αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους σε αυτές τις επιχειρήσεις και η αναστολή πληρωμής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους αυτοαπασχολούμενους που ανακοίνωσε δεν αποτελούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης.
Τινάζουν στον αέρα το οικογενειακό εισόδημα και μεταθέτουν για αργότερα το οριστικό κλείσιμο πολλών μικρών επιχειρήσεων και στην ανεργία πολλούς εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους.

Χωρίς επιπλέον μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση και την τοπική διοίκηση, για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες του κλάδου, όφελος θα έχουν μόνο οι μεγάλοι χώροι, που τους έχουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Η νέα καραντίνα που επιβάλλει η κυβέρνηση δεν πρέπει να κλείσει κανένα στόμα, να μην πνίξει καμιά αγωνιστική φωνή, να μην κλειδώσει κανέναν και καμιά στο σπίτι, αλλά να μπουν όλοι και όλες στον αγώνα για να μην πληρώσουν τα σπασμένα οι εργαζόμενοι και οι μικροί επαγγελματίες.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Ασπροπύργου διεκδικεί:

• Να μη μείνει κανείς εργαζόμενος και μικροεπαγγελματίας στην εστίαση χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα που να καλύπτει τις ανάγκες του και θα χορηγείται από το κράτος για όσο μένουν κλειστές οι επιχειρήσεις.
• Χορήγηση επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους εργαζόμενους που απολύονται και σε όσους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες αναγκάστηκαν να κλείσουν την επιχείρησή τους.
• Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, δημόσιο και δήμους για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, τουλάχιστον για 6 μήνες. Να διαγραφούν τόκοι και κάθε είδους προσαυξήσεις σε δημόσιο, τράπεζες και δήμους.
• Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης -κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη μέχρι το τέλος του χρόνου σε εργαζόμενους και μικρούς επαγγελματίες.
• Άμεση επανένταξη στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί). Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της καταβολής του ΕΝΦΙΑ για το 2020 με προοπτική οριστικής κατάργησής τους.
• Να διακοπεί κάθε χρέωση σε λογαριασμούς ηλεκτρικού, νερού, τηλεφώνου για εργαζόμενους και μικρούς επαγγελματίες για όσο θα είναι κλειστές οι επιχειρήσεις.
• Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών εστίασης από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για το διάστημα που είναι κλειστές οι επιχειρήσεις, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Το κράτος να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές, συνταξιοδοτικές και υγείας.
ΆΜΕΣΑ εδώ και τώρα να στελεχωθεί με το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ στην πόλη μας.

Ασπρόπυργος 03/11/2020

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Ασπροπύργου
Καμπόλη Ολυμπία
Μπακάλης Δημήτριος
Τσοκάνης Αλέξανδρος

Διαβάστε επίσης