KKE: Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην «Αμερικάνικη πύλη» αποκαλύπτει τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και της καπιταλιστικής ανάπτυξης

Γράφει:

Ασπρόπυργος

11/03/2024, 10:59 πμ

Μόνο ως πρόκληση μπορεί να χαρακτηριστεί η προσπάθεια του Πρωθυπουργού να κάνει το «άσπρο – μαύρο» κατά την προχθεσινή του επίσκεψη στον Ασπρόπυργο.

Αφού πρώτα επισκέφθηκε την «πύλη των Αμερικάνων» στην Ευρώπη, στις εγκαταστάσεις της πρώην Χαλυβουργίας, ήρθε στο κέντρο της πόλης για να μας πει μια αλήθεια. Ότι «ο Ασπρόπυργος αλλάζει…»

Αλλάζει, γιατί συνεχίζουν να αυξάνονται με ραγδαίο τρόπο τα κέρδη των λίγων, των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή κόντρα στις ανάγκες των πολλών.

Το παραμύθι για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, το έχουμε ξανακούσει και είναι παλιό! Γιατί την ώρα που ο Πρωθυπουργός μιλάει για 1600 νέες καλές(!) θέσεις στην επένδυση της Αμερικάνικης HIG, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι κάθε μέρα στον κλάδο των Logistic στην περιοχή, δουλεύουν με τσακισμένα δικαιώματα, σε συνθήκες εξάντλησης και εντατικοποίησης, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς που δεν φτάνουν για να βγει ο μήνας, ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζόμενων με τα εργατικά ατυχήματα να είναι καθημερινά. Στον κλάδο που κάθε χρόνο καταγράφει ιστορικά ρεκόρ κερδών!

Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας υπόσχονταν χρόνια όλες οι Κυβερνήσεις. Αυτή την ανάπτυξη έρχονται να επιθεωρήσουν τώρα.

Ανάπτυξη για τους λίγους – μισή ζωή, υποβάθμιση και τσακισμένα δικαιώματα για τους πολλούς!

Γιατί ο λαός του Ασπροπύργου, δίπλα στη φτώχεια και στην ακρίβεια,  συνεχίζει να ζει μια «κόλαση». Συνεχίζει να ζει:

  • μέσα σε «θάλαμο αερίων» από τη βιομηχανική ατμοσφαιρική ρύπανση, από τα επικίνδυνα απόβλητα, από τους τοξικούς ρύπους που σχετίζονται με πυρκαγιές, όπως της “Φασοπλάστ” πέρυσι το καλοκαίρι και άλλα εκατοντάδες παρόμοια περιστατικά.
  • με τον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης, με διυλιστήρια, εγκαταστάσεις υγραερίων, άλλες χημικές βιομηχανίες να βρίσκονται κυριολεκτικά μεσοτοιχία με κατοικημένες περιοχές!
  • δίπλα στο αίσχος του ΧΥΤΑ Φυλής, που εδώ και δεκαετίες με ευθύνη όλων των Κυβερνήσεων και των τοπικών αρχών μολύνει την περιοχή και σύμφωνα με την ίδια την παραδοχή της ΕΕ «αποτελεί μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
  • με την απουσία κρίσιμων έργων προστασίας της ζωής του όπως έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής θωράκισης.
  • με τις τραγικές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Ασπροπύργου και στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Τα μεγάλα προβλήματα στα σχολεία της πόλης, όπως το τεράστιο πρόβλημα με το 2ο λύκειο Ασπροπύργου, που επί 16 χρόνια ακόμα να φτιαχτεί, με τα παιδιά μας να στεγάζονται σε σχολεία hot spot.

 

Αμέσως μετά τη μεγάλη, μαζική  απεργία στις 28 Φλεβάρη, τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας και η διεκδίκηση για τη ζωή μας, για αυξήσεις στους μισθούς, για τις συνθήκες και τους όρους εργασίας.

Εργαζόμενοι, επαγγελματίες, έμποροι, όλος ο λαός του Ασπροπύργου, με τον αγώνα του και ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ να απαντήσει δυναμικά στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ, στα σχέδια της καπιταλιστικής ανάπτυξης που όλες οι Κυβερνήσεις και τοπικές αρχές υπηρέτησαν και υπηρετούν και έχουν στο στόχαστρο τις ζωές των πολλών για να αυγατίζουν τα κέρδη των λίγων.

Διαβάστε επίσης