Η Ελλάδα για την κλιμάκωση στο Ιράν

Γράφει:

Πολιτική

04/01/2020, 3:54 μμ

Η Ελλάδα αποτελεί έναν αξιόπιστο συνομιλητή και εταίρο των ΗΠΑ.

Την ανάγκη για ψυχραιμία και νηφαλιότητα επισημαίνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η Ελλάδα παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στο Ιράκ, μετά τη δολοφονική επίθεση των Αμερικανών κατά του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, αξιωματούχου με σημαντική επιρροή στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Όπως τονίζει, προτεραιότητα είναι η σταθερότητα της χώρας και η αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Η Ελλάδα παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στο Ιράκ.

Προτεραιότητα συνεχίζει να είναι η σταθερότητα της χώρας και της ευρύτερης περιοχής και η αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης. Μόνο έτσι ο λαός του Ιράκ θα μπορέσει να επανέλθει σε μια ομαλή καθημερινότητα, απαλλαγμένος από τη βία και την τρομοκρατία.

Απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα».

Σύμφωνα, δε, με ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, επισήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάει στην Ουάσινγκτον με ισχυρή ατζέντα έχοντας στις αποσκευές του και την υπογραφή της συμφωνίας του EastMed. Σημείωσε, όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, ότι η Ελλάδα είναι η χώρα της σταθερότητας στην περιοχή, με πολυμερείς συνεργασίες και ότι αποτελεί έναν αξιόπιστο συνομιλητή και εταίρο των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης