Η Δημ. Παράταξη “Ασπρόπυργος Αναγέννηση Τώρα” για την εργατική Πρωτομαγιά

Ασπρόπυργος

01/05/2020, 1:05 μμ

Η Δημοτική Παράταξη “Ασπρόπυργος Αναγέννηση Τώρα”, με επικεφαλής τον Άγη Τσίγκο, σε ανακοίνωση της για την εργατική Πρωτομαγιά τονίζει τον αγώνα για την προάσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, ενώ κάνει μια σύντομη αναφορά από τον Μάη του ’86 στο Σικάγο έως τον Μάη του ’44 στην Καισαριανή. 

Δείτε την ανακοίνωση:

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

Αγώνας για προάσπιση εργατικών δικαιωμάτων, ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών.

Είναι αγώνας για τη Δημοκρατία.

Η Πρωτομαγιά του 2020 βρίσκει τους εργαζόμενους της πατρίδας μας σε σκληρή δοκιμασία, λόγω της πανδημίας και των δραματικών αλλαγών, που επέβαλε η κυβέρνηση στην αγορά εργασίας, με πρόσχημα την πανδημία.

Ο αγώνας των εργαζομένων για δουλειά ,με αξιοπρέπεια, είναι συνεχής.

Να μην αποτελέσει η πανδημία αφορμή για αλλαγή εργασιακών δικαιωμάτων σε βάρος των εργαζομένων, για λιγότερη Δημόσια Υγεία, για παρεμβάσεις στην Δημόσια εκπαίδευση, σε όφελος της ιδιωτικής.

Ο Αγώνας για να μην αποτελέσει η πανδημία αφορμή, για περιορισμό των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών, είναι αγώνας για τη Δημοκρατία.

1η Μαΐου 1886, η μέρα ορόσημο για τους αγώνες των εργαζομένων.

Η εξέγερση των εργατών του Σικάγου το 1886, αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές της ανάπτυξης των αγώνων στη νεότερη εποχή.

1η Μαΐου 1936, Θεσσαλονίκη, Απεργία και μεγάλες κινητοποιήσεις καπνεργατών και άλλων κλάδων, οδηγήθηκαν σε βίαιη καταστολή με θύματα απ την Κυβέρνηση Μεταξά. Ο θρήνος της μάνας ενός θύματος, ενέπνευσε τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο για τη συγγραφή του ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ.

1η Μαΐου 1944, η εργατική Πρωτομαγιά συνέπεσε με την εκτέλεση 200 Ελλήνων πατριωτών από τα ναζιστικά στρατεύματα ως αντίποινα. Αποτίουμε φόρο τιμής σε κείνους που αντιμετώπισαν με σθένος το εκτελεστικό απόσπασμα του κατακτητή.

Τα μηνύματα της εργατικής πρωτομαγιάς, πάντα επίκαιρα, συσπειρώνουν τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβές, που στην χώρα μας, μετά την πολυετή οικονομική κρίση και των δραματικών αλλαγών, που επέβαλε η κυβέρνηση στην αγορά εργασίας, με πρόσχημα την πανδημία, είναι στην άμεση προτεραιότητα των εργατικών αγώνων.

H Δημοτική μας Παράταξη Ασπρόπυργος Αναγέννηση Τώρα, κατανοεί τα προβλήματα και θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των δίκαιων διεκδικήσεων των εργαζομένων, αγωνιζόμενη για την ποιότητα ζωής, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξία.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Τσίγκος Αγησίλαος

Διαβάστε επίσης