Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ασπροπύργου για τις κάμερες στα σχολεία

Ασπρόπυργος

12/05/2020, 4:18 μμ

Δείτε την ανακοίνωση της Ενώσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ασπροπύργου:

 

enosigoneonaspropirgou@gmail.com

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ  & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Αρ. Μητρώου 31277

Αρ. Αν:  277/2016 Αθηνών

 

 

Ασπρόπυργος  09/05/2020                     

 

 

  Δεν θα γίνουν τα παιδιά μας viral πρωταγωνιστές σε show.

 

Αγαπητοί γονείς,

Το Υπουργείο Παιδείας, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, σαν τον κλέφτη, επιδιώκει να νομοθετήσει την απαράδεκτη, εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά, διαδικασία on line μετάδοσης των μαθημάτων μέσα από τις τάξεις, με τοποθέτηση καμερών μέσα στις αίθουσες.

Ως ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ασπροπύργου θεωρούμε ότι αυτή η τροπολογία είναι το << κερασάκι στην τούρτα>> της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του Υπουργείου.

Είναι άκρως αντιπαιδαγωγική.

Παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών μας και εκπαιδευτικών, δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας ότι το μάθημα δεν θα καταγράφεται, δε μαγνητοσκοπείται, αφού δεν θα μπορεί να ελεγχθεί από τον ίδιο τον Δάσκαλο.

Αλήθεια ποια τέρατα ενέκριναν αναμετάδοση από χώρο εργασίας, ο οποίος χώρος είναι το σχολείο ανήλικων παιδιών?

Ποιος μπορεί να γνωρίζει και να εγγυηθεί ποιος βρίσκεται πίσω από την οθόνη του υπολογιστή που θα παρακολουθεί την αναμετάδοση του μαθήματος και πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία?

Η σχολική τάξη διακατέχεται από ανθρώπινες σχέσεις.  Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν είναι ένας ακατάσχετος  μονόλογος στην οποία συμμετέχει μόνο ο εκπαιδευτικός.  Είναι μια διαλεκτική σχέση με κάθε μαθητή και με όλους μαζί.

Θεωρούμε ότι η μετατροπή των σχολικών μαθημάτων των παιδιών μας σε <<big brother>> θα τους δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στην εκπαιδευτική τους συμπεριφορά και ψυχολογία.

Αντί να προχωρήσουν στην υλοποίηση όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι όροι υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία προχωρούν σε επικίνδυνα και απαράδεκτα μονοπάτια.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων όλων των σχολείων της πόλης μας να πάρουν θέση μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να εκφράσουν την αντίθεση τους και να μην επιτρέψουν να εφαρμοστεί η τροπολογία αυτή στην πράξη.

 

 

Για το ΔΣ

     

Ο Πρόεδρος

ΤΣΟΚΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

 

Η Γεν. Γραμματέας

ΜΑΡΝΙΚΑ ΞΕΝΙΑ

Διαβάστε επίσης