Ηχηρό μήνυμα των πολιτών κατά της μετεγκατάστασης των φυλακών στον Ασπρόπυργο

Γράφει:

Ασπρόπυργος

15/02/2020, 2:58 μμ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, στο Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου, στην αίθουσα «Δημήτριος Καλλιέρης», η ενημέρωση των πολιτών, από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ασπροπύργου, για το θέμα της μετεγκατάστασης του Σωφρονιστικού Ιδρύματος Κορυδαλλού στην περιοχή μας.

Τη συζήτηση συντόνισαν ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ασπροπύργου κ. Θεμιστοκλή Τσόκα.

Αρχικά, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου ενημέρωσε για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σχετικά με το θέμα, από τον Σεπτέμβρη του 2019 έως τώρα.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε επιγραμματικά στα δύο (2) Ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Ασπροπύργου, στις επανειλημμένες ενέργειες που προέβη για επίσημη ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό και στην άκαρπη συνάντηση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου και τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφία Νικολάου. Τόνισε ότι ο Δήμος δεν έχει εισέλθει σε καμία διαδικασία συζήτησης για αντισταθμιστικά μέτρα και οφέλη με την Κυβέρνηση και ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει σε πάσης φύσεως κινητοποιήσεις και ενδεχομένως νομικές ενέργειες.

Τον λόγο έλαβε, στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ελευσίνας, κ. Αργύρης Οικονόμου, ο οποίος και επιβεβαίωσε τα λεχθέντα των προηγούμενων ομιλητών, τονίζοντας πως «αποτελεί μονόδρομο η επιλογή να αγωνιστούμε συντονισμένα και με κοινό βηματισμό με τον Ασπρόπυργο και την Μάνδρα».

Έπειτα η Αντιδήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, κ. Ευαγγελία Κουτσοδήμα, ανάγνωσε την επιστολή του Δημάρχου, κ. Χρήστου Στάθη, ο οποίος λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων, δεν μποόρεσε να παραβρεθεί στην ενημερωτική συνάντηση, εκφράζοντας την συμπαράσταση και στη δέσμευση του για κοινό αγώνα με τους Δήμους Ασπροπύργου και Ελευσίνας.

Αμέσως μετά τον λόγο πήραν οι Επικεφαλής των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, κ.κ. Γιάννης Ηλίας, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Αλέξανδρος Τσοκάνης και Αγησίλαος Τσίγκος, οι οποίοι ανέλυσαν τους δικούς τους, αλληλοσυμπληρούμενους, λόγους που η μετεγκατάσταση του σωφρονιστικού ιδρύματος δεν θα ωφελήσει την περιοχή μας.

 

Από το Δελτίο Τύπου του Δήμου.

Διαβάστε επίσης