Ερώτηση του ΚΚΕ στους Υπουργούς Μεταφορών και Παιδείας για την ασφάλεια των μαθητών του 4ου δημοτικού Ασπροπύργου

Γράφει:

Ασπρόπυργος

02/12/2022, 2:22 μμ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών

 

Θέμα: Για την ασφάλεια των μαθητών του 4ου δημοτικού Ασπροπύργου

Το ΚΚΕ έχει αναδείξει επανειλημμένα τους σοβαρούς κινδύνους από την αυξημένη κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στον Ασπρόπυργο. Ο Ασπρόπυργος είναι ένας Δήμος όπου συνυπάρχει οικιστική και βιομηχανική περιοχή. Καθημερινά μέσα από τον οικιστικό ιστό, διέρχονται εκατοντάδες φορτηγά οχήματα λόγω των μεταφορικών εταιρειών και εταιρειών logistics που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Με ευθύνη των κυβερνήσεων διαχρονικά δεν έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα οι αναγκαίες υποδομές που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την οδική ασφάλεια, την ακεραιότητα και προστασία των χιλιάδων κατοίκων που κυκλοφορούν στην πόλη, καθώς και να συμβάλουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση των ήδη επιβαρυμένων οδών που οδηγούν στην πόλη του Ασπροπύργου, εξαιτίας της διέλευσης χιλιάδων βαρέων οχημάτων.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό, καθώς αφορά τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα και την ποιότητα ζωής χιλιάδων εργαζομένων, κατοίκων του Ασπροπύργου και μικρών παιδιών. Για το λόγο αυτό επείγει να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής που δίκαια αγανακτούν.

Τέτοιο αίτημα αποτελεί και η πρόταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου που υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου με την απόφαση του στις 2 Μαρτίου του 2021. Αφορά στις αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο. Πιο συγκεκριμένα, η οδός Κριεζή, στο τμήμα της πλησίον των σχολικών μονάδων(δημοτικού και νηπιαγωγείου), δεν έχει πεζοδρόμια που να διαθέτουν ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών, η οποία θα εξασφάλιζε τη συνεχή, ασφαλή και ανεμπόδιστη κυκλοφορία τους, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο ατυχήματος στους διερχόμενους μαθητές. Με βάση αυτή την κατάσταση, ζητείται η απαγόρευση διέλευσης οχημάτων έξω από το σχολείο για 30 λεπτά κατά την πρωινή και για 30 λεπτά κατά τη μεσημεριανή μετακίνηση μαθητών.

Η προαναφερόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή μέχρι και σήμερα, με ευθύνη και της δημοτικής αρχής Ασπροπύργου, με αποτέλεσμα καθημερινά οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου να διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο. Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα σχολεία του δήμου, όπως στο 1ο Λύκειο, χωρίς να έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα.

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε:

 

– Να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ασπροπύργου για τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που ζητάει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου, με σκοπό την ασφάλεια των μαθητών.

– Να αποσυμφορηθούν οι δρόμοι που βρίσκονται μέσα στον οικιστικό ιστό του Ασπρόπυργου από την κίνηση βαρέων οχημάτων και να προστατευτούν οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της πόλης που βρίσκονται συνεχώς σε κίνδυνο.

 

Οι Βουλευτές

 

Γκιόκας Γιάννης

Κανέλλη Λιάνα

Κατσώτης Χρήστος

Μανωλάκου Διαμάντω

Παφίλης Θανάσης

Διαβάστε επίσης