Ερώτηση ΚΚΕ προς το Υπ. Οικονομικών για την κατάργηση της ΔΟΥ Ελευσίνας και την μεταφορά των υπηρεσιών της στο ΚΕΒΕΙΣ

Γράφει:

Δυτική Αττική

25/10/2023, 11:10 πμ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

 

Θέμα: Για την κατάργηση της ΔΟΥ Ελευσίνας και την μεταφορά των υπηρεσιών της στο Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕΒΕΙΣ) Αττικής.

Η Κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση της ΔΟΥ Ελευσίνας και τη μεταφορά των υπηρεσιών της στο Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕΒΕΙΣ) Αττικής. Η συγκεκριμένη ΔΟΥ εξυπηρετεί 4 μεγάλους δήμους της Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Μάνδρα και Μέγαρα). Η μεταφορά μέρους των υπηρεσιών της στο κέντρο της Αθήνας θα δημιουργήσει απίστευτη ταλαιπωρία σε εργαζόμενους και επαγγελματίες αφού θα είναι αναγκασμένοι να διανύσουν απόσταση μέχρι και 50 χλμ, ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν.

Η κυβέρνηση χρειάζεται να πάρει υπόψη της τους Φορείς της περιοχής, που αντιδρούν σε αυτή την εξέλιξη, όπως για παράδειγμα οι Ενώσεις ΕΒΕ Ελευσίνας και Ασπροπύργου αλλά και άλλοι φορείς.

Η αποψίλωση υπηρεσιών και υποδομών συνεχίζει να γίνεται με ευθύνη της Κυβέρνησης σε μια περιοχή που ήδη αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα και συνεχή υποβάθμιση. Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει αναδείξει τα ζητήματα αυτά για συζήτηση στη Βουλή με τις διαδικασίες του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, χωρίς όμως να λαμβάνονται αντίστοιχα μέτρα και από τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Πρόκειται για άλλη μία εξέλιξη που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που θεωρεί κόστος τις ανάγκες των εργατικών λαϊκών στρωμάτων της περιοχής.

Η προσαρμογή του κρατικού μηχανισμού στις ανάγκες του κεφαλαίου, αποτελεί πολιτική επιλογή και της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων, προσαρμογή που τα τελευταία χρόνια σήμαινε σημαντική συρρίκνωση κρατικών – κοινωνικών υπηρεσιών, μέσα από απολύσεις – διαθεσιμότητες δημοσίων υπαλλήλων, απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, συγχωνεύσεις υπηρεσιών, πέρασμα στην Τοπική Διοίκηση κρατικών αρμοδιοτήτων, χωρίς εξασφάλιση χρηματοδότησης κ.ά.

 

    ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

– Tι μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε να μη μεταφερθούν οι υπηρεσίες της ΔΟΥ Ελευσίνας και να μην μπουν σε νέα ταλαιπωρία οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες της περιοχής του Θριασίου.

Οι Βουλευτές

Τσοκάνης Χρήστος

Παφίλης Θανάσης

Αμπατιέλος Νίκος

Γκιόκας Γιάννης

Δάγκα Βιβή

Διγενή Σεμίνα

Κανέλλη Λιάνα

Κατσώτης Χρήστος

Κτενά Αφροδίτη

Μανωλάκου Διαμάντω

Διαβάστε επίσης