Ερντογάν: Η Γαλλία χρησιμοποιεί την ανίκανη Ελλάδα ως δόλωμα εναντίον της Τουρκίας, μιας παγκόσμιας δύναμης

Γράφει:

Πολιτική

01/09/2020, 1:58 μμ

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος με απαξιωτικό τρόπο στη χώρα μας και στρέφοντας για μία ακόμα φορά τα πυρά του και κατά της Γαλλίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του με αφορμή την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς έστειλε νέο μήνυμα για τις προθέσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Πλέον ό,τι και να κάνουν, δεν μπορούν να μας σταματήσουν», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υπογράμμισε ότι «κουραστήκαμε με αυτό το παιχνίδι σκιών. Είναι αστείο (άλλες χώρες) να χρησιμοποιούν την Ελλάδα, που είναι ανίκανη, ως δόλωμα κατά μίας περιφερειακής και παγκόσμιας δύναμης όπως η Τουρκία».

Με αφορμή την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε επίσης: «Οι κινήσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο είναι κινήσεις για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Τέλος, έστρεψε τα πυρά του και εναντίον της Γαλλίας λέγοντας ότι «η εποχή των αποικιακών δυνάμεων έχει τελειώσει».

«Τα πολιτικά και διπλωματικά λόγια δεν αρκούν για να συγκαλύψουν τις διώξεις που εφάρμοσαν κράτη που θεωρούν τον εαυτό τους μεγάλο και ανίκητο», είπε.

«Προσπάθειες εκμετάλλευσης πόρων της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ κάθε χώρα γύρω από την Ανατολική Μεσόγειο, έχει δικαίωμα σε αυτούς τους πόρους, δεν είναι τίποτα λιγότερο από σύγχρονο αποικισμό», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης