Εργασίες αποκατάστασης του ιστορικού Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου στον Ορκό Μεγάρων προγραμματίζει η Περιφέρεια Αττικής

Δυτική Αττική

29/07/2020, 3:51 μμ

Λ. Κοσμόπουλος: «Στηρίζουμε με έργο την Ιστορία του τόπου μας»

Τις εργασίες αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στον Ορκό Μεγάρων προτίθεται να αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής, με ιδίους πόρους.

Το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον κάμπο των Μεγάρων αποτελεί σημαντικό μνημείο για την Ιστορία και την Εκκλησία της περιοχής μας. Ωστόσο, δεν προχώρησε η χρηματοδότηση του έργου για την αποκατάστασή του.

Σε συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, την Τρίτη 28 Ιουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης συνομίλησε με τον Πρωτοπρεσβύτερο, εφημέριο Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μεγάρων, π. Αλέξανδρο Κουργιαλή, ο οποίος προσκόμισε σχετικά εγκεκριμένη μελέτη, επικαιροποιημένη στατική μελέτη και τεύχη δημοπράτησης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος εξέφρασε τη θετική του βούληση για να χρηματοδοτηθεί το έργο, με ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, και να προχωρήσει η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης. Σχετικά δήλωσε ότι «Τα ιστορικά παρεκκλήσια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας και της Εκκλησίας μας, προσελκύοντας ταυτόχρονα επισκέπτες και προσκυνητές. Η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτ. Αττικής στηρίζει με έργο, την ιστορία του τόπου μας».

Από το Δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

 

Διαβάστε επίσης