Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Ίλιον: Απετράπη τελευταία στιγμή συμπλοκή μεταξύ ομάδων ανηλίκων

Γράφει:

Ελλάδα

05/11/2023, 1:41 μμ

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε χθες το βράδυ σε επιχείρηση κατά της νεανικής παραβατικότητας στο Ίλιον,αποτρέποντας την τελευταία στιγμή σύρραξη μεταξύ ομάδων ανηλίκων.

Ειδικότερα, ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή του Ιλίου από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων. Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε στον περιβάλλοντα χώρο εμπορικού κέντρου της περιοχής, ελέχθησαν 43 άτομα, ενώ απετράπη επικείμενη συμπλοκή μεταξύ πολυπληθών ομάδων ανηλίκων.

Πανικός σε γυμνάσιο στον Ασπρόπυργο – Μάστιγα η βία ανηλίκων

Σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας».

Πηγή:iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης