Επιστολή του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου στον Δήμαρχο σχετικά με ένα ρατσιστικό δημοσίευμα

Ασπρόπυργος

28/12/2020, 5:58 μμ

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Ασπροπύργου κ.Μελετίου και την Δημοτική Αρχή έστειλε ο Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου σχετικά με ένα άρθρο της εφημερίδας “Το ΒΗΜΑ” το οποίο περιείχε ρατσιστικό χαρακτηρισμό.

Ο Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου “Οι Ακρίτες του Πόντου” έστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Ασπροπύργου, Μελετίου Νικόλαο, σχετικά με ένα δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας “Το ΒΗΜΑ”, στο οποίο οι κάτοικοι του Ασπροπύργου ποντιακής καταγωγής αναφέρονται ως “άτομα ρωσικής καταγωγής”. Προφανώς ο χαρακτηρισμός αφορά τους παλιννοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, οι οποίοι κατοικούν στον Ασπρόπυργο, βορειοδυτικά του Δήμου. Ο Σύλλογος στην επιστολή του αποδοκιμάζει τον χαρακτηρισμό και καταγγέλλει τα δημοσιεύματα, ότι προσπαθούν να καλλιεργήσουν ρατσιστική διάθεση και να διαχάσουν την κοινωνία την δύσκολη αυτή εποχή της υγειονομικής κρίσης. Το Δ.Σ. του Συλλόγου ζητά από τον Δήμαρχο να τοποθετηθεί στο ζήτημα που προέκυψε, καθώς πολλοί κάτοικοι του Ασπροπύργου έχουν αναστατωθεί.

Σε ανακοίνωσή του στα social media ο πρόεδρος του Συλλόγου δήλωσε:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

Η Αμάθεια συνεχίζει να καταλαμβάνει χώρο μέσα στην ελληνική δημόσια σφαίρα. Δεν έχουμε την απαίτηση να είναι όλοι γνώστες της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ούτε επιδιώκουμε να φερόμαστε ως τιμητές των πάντων. Αναγνωρίζουμε την κρισιμότητα των στιγμών εν μέσω μιας υγειονομικής κρίσης, θεωρούμε όμως αδόκιμη τη στοχοποίηση (οποιωνδήποτε) κοινωνικών ομάδων από μέρους σας και, ακόμα περισσότερο, την εκφορά λόγου που αποτελεί κατάλοιπο ρατσιστικών νοοτροπιών άλλων εποχών. Επιθυμούμε την απαλλαγή της κοινωνίας από συμπλέγματα του παρελθόντος και την πραγματική πρόοδό της και αυτού του είδους οι δηλώσεις σίγουρα δε συμβάλλουν στην πραγμάτωση των παραπάνω στόχων.
Είναι χρέος της Πολιτείας να μην συμβάλλει στην αναπαραγωγή αναληθών απόψεων, γεγονότων ή ειδήσεων. Και όταν, ασυναίσθητα, δρα κατ’ αυτόν τον τρόπο, είναι αδήριτη η ανάγκη να παραδέχεται το σφάλμα της και να ανασκευάζει. Σπουδαιότερης σημασίας, όμως, είναι και η άρτια εκπαίδευση και επιμόρφωση του λαού, ούτως ώστε να αποφεύγονται τέτοιες άστοχες τοποθετήσεις, πόσο μάλλον να εκφέρονται και από επίσημα χείλη.

Περιμένουμε την άμεση ανταπόκριση.

Με εκτίμηση το Δ/Σ.

 

Δείτε την επιστολή:

 

Δείτε το συγκεκριμένο σημείο του άρθρου:

Διαβάστε επίσης