Επιστολή Δημάρχου κ.Μελετίου για λήψη μέτρων ενίσχυσης των Επαγγελματιών

Γράφει:

Ασπρόπυργος

30/12/2020, 5:34 μμ

Δείτε την επιστολή:

«Λήψη μέτρων για τις μικρές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενους  που έχουν πληγεί από τα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης της Πανδημίας στο Θριάσιο πεδίο και ειδικά στον Δήμο Ασπροπύργου».

 Λαμβάνοντας υπόψη τα αυστηρά μέτρα που έχουν επιβληθεί, από τις 18 Δεκεμβρίου 2020 στη Δυτική Αττική, μετά τη διαπίστωση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για έξαρση της Πανδημίας στην περιοχή, η πλειοψηφία των τοπικών επιχειρήσεων, μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων  έχουν πληγεί οικονομικά  στον υπέρτατο βαθμό,  εκτός όλου του προηγούμενου διαστήματος, ιδιαίτερα σε αυτό της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το γεγονός αυτό, λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω για τις πληγείσες  μικρές επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες,  τους έμπορους και τους αυτοαπασχολούμενους  που δεν λειτουργούσαν ή υπολειτουργούσαν μερικώς τις επιχειρήσεις τους, έχει ως αποτέλεσμα να έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα στη δυνατότητα διατήρησης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Για το λόγο αυτό, ζητώ να εξετάσετε επειγόντως τη δυνατότητα στήριξης τους, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας για τα παρακάτω:

  • Την άμεση εφάπαξ ενίσχυση των παραπάνω επαγγελματιών, με την μορφή επιχορήγησης, με σκοπό την κάλυψη των ζημιών που προήλθαν από το ξαφνικό κλείσιμο του λιανεμπορίου μόλις 3 ημέρες μετά την έναρξη λειτουργίας με την μέθοδο του clickaway. Πολλές πολύ μικρές επιχειρήσεις προέβησαν σε σημαντικές για τα δεδομένα τους προμήθειες που εντέλει παραμένουν στις αποθήκες τους.
  • Να ισχύσει για τους αυτοαπασχολούμενους το ακατάσχετο επί του επιχειρηματικού λογαριασμού τους.
  • Την πρόβλεψη για ευνοϊκότερη μεταχείριση των ανωτέρων επιχειρήσεων στα ήδη εξαγγελμένα μέτρα στήριξης (πχ επιστρεπτέα προκαταβολή 5-6, επιδότηση δανείων, μείωση ενοικίου, μετάθεση πληρωμών, ΕΝΦΙΑ).
  • Την κατ’ εξαίρεση (λόγω της ιδιαιτερότητας του αυστηρού περιορισμού) ευνοϊκότερη μεταχείριση από φορολογικές και ασφαλιστικές αρχές για τυχόν οφειλές που δημιουργούνται την παρούσα περίοδο.
  • Επίδομα ανεργίας για εκείνους που διέκοψαν ή θα διακόψουν αυτό το χρονικό διάστημα την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.
  • Οικονομική ενίσχυση για την απώλεια του εισοδήματος αυτών, λαμβάνοντας υπόψη τα έσοδα κατά τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας τους, με τη δυνατότητα  η ενίσχυση αυτή, να τύχει εξαιρέσεως από την φορολογία.
  • Την πρόβλεψη ειδικών στοχευμένων προγραμμάτων επιδότησης επενδύσεων και θέσεων εργασίας για τις επιχειρήσεις της περιοχής με σκοπό την ταχύτερη δυνατή επανενεργοποίησή τους όταν αυτό καταστεί δυνατό από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Με τιμή,

Νικόλαος  Ι. Μελετίου
Δήμαρχος Ασπροπύργου
Μέλος του Δ. Σ. της Κεντρικής Ένωσης
Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.)

Διαβάστε επίσης