Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων στον Ασπρόπυργο (φώτο)

Ασπρόπυργος, Ελλάδα, Πολιτισμός

19/05/2020, 4:15 μμ

Τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα και τους κανόνες ασφαλείας, έγινε σήμερα η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην πλατεία Γκορυτσάς στον Ασπρόπυργο. Την δέηση διοργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου» και ο Δήμος Ασπροπύργου.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Αττικής & Βοιωτίας ΓΟΧ κκ Χρυσόστομος και οι πατέρες Μιχάηλ, Κωσταντίνος, Ματθαίος και Χρήστος, ενώ ο Μητροπολίτης κατέθεσε και στέφανο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και κατέθεσαν στέφανο, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής κ.Αθανάσιος Μπούρας, ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής κ.Ευάγγελος Λιάκος, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ.Νικόλαος Μελετίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ.Ελευθέριος Κοσμόπουλος, η Γενική Γραμματέας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κα Αθηνά Σωτηριάδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Άνω φούσας κ.Πολύκαρπος Πείδης. Επίσης, παρευρέθηκε και κατέθεσε στέφανο με δικιά του πρωτοβουλία ο κ.Γιάννης Ηλίας επικεφαλής του συνδυασμού “ΑλλάΖΟΥΜΕ”, ενώ παρευρέθηκαν ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ασπρόπυργος Μπροστά” κ. Αλέκος Μυλωνάς και η κ.Μαρία Λιάκου, μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.

“Η επέτειος μνήμης της 19ης Μαΐου στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την ανθρωπότητα, το μήνυμα για το δικαίωμα στην ζωή και στην μνήμη αλλά και, την αποτροπή και αποφυγή παρόμοιων εγκλημάτων. Αποτελεί ηθικό και εθνικό χρέος για εμάς τους απογόνους των γενοκτονηθέντων να αποδώσουμε φόρο τιμής στα 353.000 θύματα, που εξοντώθηκαν από το Κεμαλικό καθεστώς και το κίνημα των Νεότουρκων την περίοδο 1914-1923. Οφείλουμε να διατηρήσουμε άσβεστη την ιστορική μνήμη καθώς και το δικαίωμα σ’ αυτην”, δήλωσε ο πρόδερος του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου».

Τέλος, οι χορευτές του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου « Οι Ακρίτες του Πόντου » κατάθεσαν τον αριθμό των θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νικόλαος Μελετίου

Ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής Αθανάσιος Μπούρας

Ο Μητροπολίτης Αττικής & Βοιωτίας ΓΟΧ κκ Χρυσόστομος

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Ελευθέριος Κοσμόπουλος

Διαβάστε επίσης