23/08/2022, 10:49 πμ
Οπως δήλωσε, για αυτό τον μήνα η κυβέρνηση θα διαθέσει 1,9 δισ. ευρώ, για να επιδοτήσει τους λογαριασμούς ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Στα 63,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα η επιδότηση τον Σεπτέμβριο
Οι επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον μήνα Σεπτέμβριο θα αφορούν περίπου έξι εκατομμύρια οικιακές παροχές και 1.250.000 επαγγελματικές παροχές επιχειρήσεων.
Η επιδότηση αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου. Αφορά σε περίπου έξι εκατομμύρια οικιακές παροχές.
Το συνολικό ποσό της επιδότησης για τα νοικοκυριά τον Σεπτέμβριο ανέρχεται στα 748 εκατ. ευρώ.
Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 35kVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής η επιδότηση ορίζεται για τον Σεπτέμβριο στα 604 ευρώ/MWh, απορροφώντας το 89% της αύξησης.
Το μέτρο αυτό αφορά σε 1.250.000 επαγγελματικές παροχές επιχειρήσεων όπως εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, περίπτερα, ψιλικά, κομμωτήρια, γραφεία, αρτοποιεία κ.λπ., και υπολογίζεται στα 401 εκατ. ευρώ για τον Σεπτέμβριο.
Για όλες τις υπόλοιπες εμπορικές και βιομηχανικές παροχές με ισχύ > 35kVA η επιδότηση ανέρχεται στα 342 ευρώ/MWh.
Για το Αγροτικό Τιμολόγιο η επιδότηση προσδιορίζεται στα 639 ευρώ/MWh, απορροφώντας το 90% της αύξησης.
Πηγή:iefimerida.gr
09/12/2024, 9:46 πμ