Επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Δήμο Φυλής

Γράφει:

Δυτική Αττική

14/03/2020, 12:21 πμ

Και επίσημα επιβεβαιωμένο είναι πλέον το πρώτο κρούσμα στο Δήμο Φυλής και συγκεκριμένα στη δημοτική ενότητα Ζεφυρίου.

Πρόκειται για μητέρα μαθητή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου, όπως ο ίδιος ο Δήμος Φυλής ανακοίνωσε μέσω του γραφείου Τύπου.

Όπως τονίζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, η γυναίκα νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.

Η ανακοίνωση του Δήμου Φυλής:

Υπό έλεγχο βρίσκεται η κατάσταση στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου, μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, σε μητέρα μαθητή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου.

Η συνδημότισσά μας νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση, ενώ για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού εφαρμόζονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής του σχολείου έχει επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννη Κρεμύδα και του γνωστοποίησε το συμβάν κι ότι έχει επιληφθεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Ζήτησε, επίσης, στο πλαίσιο των οδηγιών του ΕΟΔΥ, να γίνει νέα απολύμανση στο Σχολείο. Από την πλευρά του ο Γιάννης Κρεμύδας τον διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα ενεργήσει άμεσα.

Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία, η Κοινωνική Υπηρεσία και η Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής, ενώ συνεχίζονται οι απολυμάνσεις στα δημοτικά κτίρια.

Ο Δήμος Φυλής συστήνει ψυχραιμία και καλεί όλους τους συνδημότες να εφαρμόζουν, σχολαστικά, τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Διαβάστε επίσης