Ενίσχυση με επικουρικό προσωπικό Ιατρών και Νοσηλευτών φορέων Υγείας της Δυτικής Αττικής

Γράφει:

Δυτική Αττική

25/08/2020, 2:32 μμ

Λ. Κοσμόπουλος: «Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει έμπρακτα το σύστημα υγείας, για να είμαστε θωρακισμένοι απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού».

Υπεγράφη σήμερα η απόφαση χρηματοδότησης ύψους περίπου 100 εκ. ευρώ, από πόρους του ΠΕΠ Αττικής, για την ενίσχυση με επικουρικό προσωπικό Ιατρών και Νοσηλευτών για 2 χρόνια, φορέων Υγείας και της Δυτικής Αττικής, από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλα.

Η απόφαση αποσκοπεί στην εξασφάλιση της λειτουργικής ετοιμότητας και ανθεκτικότητας του συστήματος υγείας στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης λόγω COVID-19, μέσω της αύξησης του προσωπικού για την ικανοποίηση αναγκών:

  • Άμεσης λειτουργικής αναδιάταξης μονάδων και κλινικών εντός των υφιστάμενων υποδομών με προσαρμογές για να ενισχυθούν σημαντικά οι ειδικές κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ με αύξηση του υπηρετούντος προσωπικού
  • Εφαρμογής των πρωτοκόλλων διαλογής, έγκαιρης ανίχνευσης και διαχείρισης ενδεχόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού (Covid-19), καταρχήν στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας αναφοράς στην ασφαλή διακομιδή των κρουσμάτων και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας, στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα υγείας.
  • Παροχής υπηρεσιών υγείας και καλύτερης εξυπηρέτησης των ασθενών με χρόνια νοσήματα ή οξεία νόσο που δεν αφορά μόνο σε λοίμωξη του αναπνευστικού.
  • Ενίσχυσης της αντοχής του υπηρετούντος δυναμικού και της δυνατότητας αναπλήρωσής του σε περιπτώσεις άσκησης δικαιώματος άδειας ειδικού σκοπού, σε περιπτώσει η Πράξη «Ενίσχυση των Φορέων Υγείας με επικουρικό προσωπικό για την ανταπόκριση στις ανάγκες λόγω της επιδημίας COVID-19 στην Περιφέρεια Αττικής» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και χρηματοδοτείται με περίπου 100 εκ. € από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 9 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε σχετικά: «Είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας. Με τη σημερινή απόφαση, η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει έμπρακτα το σύστημα υγείας, για να είμαστε θωρακισμένοι απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού. Η ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη είναι μια μεγάλη ανάσα βοηθείας στην κρίσιμη αυτή φάση. Σε αυτή τη μάχη κανένας πολίτης δεν είναι μόνος».

Διαβάστε επίσης