Εμβολιάστηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Τσιόδρας Σωτήρης

Ελλάδα, Πολιτική

27/12/2020, 5:52 μμ

Η ηγεσία του τόπου έδωσε το καλό παράδειγμα στους πολίτες, προκειμένου να λάβουν μέρος στην προσπάθεια του Εθνικού Εμβολιασμού και ώστε να δημιουργηθεί «τείχος» ανοσίας για την προστασία των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων.

Η πρώτη πολίτης της χώρας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η Κ. Σακελλαροπούλου επισήμανε στο μήνυμα που έστειλε μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες την προσπάθεια της επιστημονικής κοινότητας για την ανάπτυξη του εμβολίου, την συντονισμένη προσπάθεια της Ε.Ε. για την διανομή των εμβολίων, την προσφορά του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και την αισιοδοξία που δημιουργείται μέσα από το πρόγραμμα του εμβολιασμού για την εξομάλυνση της υγειονομικής κρίσης.

Με την σειρά του ο πρωθυπουργός μετέβη στο Νοσοκομείο «Αττικό», προκειμένου να εμβολιαστεί. Ο ίδιος σχολίασε ότι πρόκειται για ανώδυνη διαδικασία. Στις δηλώσεις του, υποστήριξε ότι πρόκειται για μια σπουδαία ημέρα για την επιστήμη και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, καθώς παραδόθηκε το εμβόλιο την ίδια ημέρα σε όλα τα κράτη μέλη. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, στόχος  του εμβολιασμού του είναι ο παραδειγματισμός. Μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές.

Στην προσπάθεια  δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης στο εγχείρημα του εμβολιασμού έχουν συνταχθεί και οι υγειονομικοί, γι’ αυτό και από τους πρώτους Έλληνες εμβολιάστηκε στο «Αττικό» και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος επεσήμανε ότι έχουν ακολουθηθεί οι νομικές επιταγές και τα υψηλά κριτήρια για τα εμβόλια.

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός εμβολιάστηκε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος υπογράμμισε στη δήλωσή του ότι το 2020 κυριάρχησε ο φόβος λόγω της πρωτόγνωρης πανδημίας, που πλήττει κάθε 100χρόνια την ανθρωπότητα. Sχολιάζοντας ο κ. Τασούλας ότι η πανδημία της COVID-19  «σκόρπισε απελπισία και άλλαξε ζωή μας». Κλείνοντας το έτος, με την έναρξη του εμβολιασμού διαδέχεται τον φόβο η ελπίδα χάρη στη συνεργασία της επιστήμης και της λογικής που κέρδισε το στοίχημα. Ο πρόεδρος της Βουλής έκανε έκκληση τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να αναλάβουν την ευθύνη να αλλάξουν αυτή η τη τροπή που έχει λάβει η ζωή μας και να αξιοποιήσουν την συγκεκριμένη συνεργασία, ώστε να διασφαλιστεί μια ισχυρή αντεπίθεση στην πανδημία που προκάλεσε ο νέος κορονοϊός.

Επίσης, προς παραδειγματισμό των πολιτών έσπευσε να εμβολιαστεί και ο γραμματέας του Μέρα25, Γιάννης Βαρουφάκης.

Διαβάστε επίσης