Εκτός ο Σταμάτης Πουλής – Βγάζει βουλευτή η ΝΙΚΗ στη Δυτική Αττική

Γράφει:

Δυτική Αττική, Εκλογές 2023

30/06/2023, 6:33 μμ

Μεγάλες «καραμπόλες» και ανατροπές επί ανατροπών προκύπτουν από την κατανομή των εδρών μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων από την ανώτατη εφορευτική επιτροπή, επηρεάζοντας φυσικά και τις έδρες στη Δυτική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες μένει εκτός ο Σταμάτης Πουλής και το κόμμα Νίκη βγάζει τον Γιώργο Παλαιτσάκη στη Δυτική Αττική

Η ΝΔ χάνει την έβδομη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και αυτή πηγαίνει στην Πλεύση Ελευθερίας. Εκτός μένουν οι Γιώργος Αμυράς στα Ιωάννινα και ο Σταμάτης Πουλής στη Δυτική Αττική. Η ΝΔ παρόλα αυτά κερδίζει μία έδρα στη Β’ Πειραιά και στις Σέρρες, καθώς επιστρέφει ο Γιάννης Τραγάκης και ο Θεόφιλος Λεονταρίτης αντίστοιχα. Το κυβερνών κερδίζει επιπλέον μία έδρα στην Α’ Αθηνών και επανέρχεται στο Κοινοβούλιο ο Άγγελος Συρίγος.

Έδρα χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες, ενώ η έδρα που χάνει η Πλεύση Ελευθερίας στη Β’ Πειραιά οδηγεί και σε αλλαγές στην Α’ Αθήνας όπου χάνει την έδρα το κόμμα «Νίκη» και αντ’ αυτής βγάζει βουλευτή στη Δυτική Αττική, τον δημοσιογράφο κο Γιώργο Παλαιτσάκη.

Μεταξύ άλλων αλλάζει και ο αριθμός των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ καθώς το κόμμα της Κουμουνδούρου υποχωρεί από τις 48 στις 47 έδρες ενώ ο Περισσός εκλέγει 21 βουλευτές από 20 που είχε υπολογιστεί αρχικά. Πιο συγκεκριμένα το Κομμουνιστικό Κόμμα κερδίζει μία έδρα στα Ιωάννινα όπου εκλέγεται ο Νίκος (Πάκος) Έξαρχος.

Πηγή:thriassio.gr